Milyen a párizsi egyetemista élet kint?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy drága. Nem is arra vagyok kíváncsi,hanem hogy hasonló-e mint a magyar, mennyit tanulnak? Mennyi szabadidejük van? Dolgoznak -e? Utána hogyan helyezkednek el? Aki ezekre nagyjából is tudna válaszokat adni annak nagyon nagyon megköszönném, nagy segítség lenne!! :)2014. máj. 4. 23:20
1/5 anonim válasza:
Teljes képzésre gondolsz, vagy esetleg 1-2 féléves áthallgatások ösztöndíjjal(pl Erasmus)?
2/5 A kérdező kommentje:
Teljes képzések.
2014. máj. 5. 01:01
3/5 A kérdező kommentje:
Annyit tudok h 6félév után lehet kapni főiskolás diplomát. És így tovább..de engem ez a 3év után mit kapok érdekelne és a közben lévő élet.
2014. máj. 5. 01:03
4/5 anonim válasza:
Azt tudom,hogy Győzike lánya ott tanult vmi diplomata képzőben,érettségi nélkül:)
5/5 anonim válasza:
Hasonló-e mint a magyar? Ez szerintem nagyban függ attól, hogy milyen szak érdekel téged. Mivel itt Franciaországban más az oktatási rendszer, vannak olyan típusú intézmények és végzettségfajták is, amikor otthon nincsenek (és fordítva), azt gondolom, hogy hasonlónak hasonló, de vannak eltérések... Ahol most tanulok cserediákként, pl. rengeteg az előadás, a szemináriumok is lényegében a tanár kutatásainak követéséről szólnak, vagy már minimum doktorizó kutatók adnak elő. De mint írtam, ez helyenként változhat... Sokat kell tanulni, persze, főleg, ha nem ez az anyanyelved és az plusz időt vesz igénybe, hogy mindent úgy megérts és átláss, mint az anyanyelvi. Általában lazának tapasztalom az embereket, és nincs is nagy szigor talán, mert mindenki magáért tanul-dolgozik, tehát rajtad múlik, mit hozol ki a képzésedből... (Otthon kicsit más. Még az egyetemen is "fegyelmezni" meg szigorúnak kell lenni néhol, ami elég gáz.) Az is egy másik dolog, hogy kinek milyen az élete? Az átlagos francia egyetemista szerintem nem dolgozza halálra magát, mint ahogy az egész nép sem... Legendásan sok a szabadnapjuk stb. Mivel az élet neked itt drágább lesz az otthon megszokotthoz képest(főleg Párizs és Mo. közötti különbség ég és föld), szerintem dolgoznod kell majd suli mellett (persze, ha a szüleid segítenek vagy király ösztöndíjakat kapsz, akkor "megúszhatod"), de itt a minimálbér és minden más is sokkal kedvezőbb, minden ugyanúgy drágább is, bár ebbe nem látok bele jelenleg, mert én nem dolgoztam ez alatt a néhány hónap alatt. Az elhelyezkedés? Hát rengeteg külföldi van, szóval nyelvileg nagyon ott kell lenni a toppon, a felsőfok (nem nyelvvizsga, hanem valós tudás szint) a minimum, mert anélkül hidd el, nem leszel elég jó a későbbiekben sem. Európaiként talán még esélyesebb vagy, mint a többi világrészről érkező bevándorlók, no meg a végzettséged is nagyban befolyásolja, hogy hogyan helyezkedhetsz el... Az biztos, hogy a franciákkal szemben nehéz versenyezni, és nem is kedvelik az idegeneket, finoman szólva. De ha értelmes terveid vannak, jól beszéled a nyelvüket (szinte tökéletesen) és persze más nyelveket is tudsz (angol, stb), és meg tudod állni a helyed a franciák között is, akkor lesz helyed. (Persze ha utána hazamennél Mo-ra, simán előnyben lennél szerintem, nyelvigényes munkáknál legalábbis biztosan, de hát a terveidről nem írtál, így nem tudhatom.) Az életszínvonal jó, bár ez is kerülettől függ. A belvárosban lakni nagyon kiváltságos dolog, a külső kerületekbe ha elmész, már látni a szegénységet is... De ha jó helyet sikerül találnia az embernek, egy szép, kultúrával teli városban él, a világ egyik legszebb városában... Gyönyörű parkok, környezet... De minden attól függ, milyen lehetőségeid vannak. Viszont a nagyon drágát nem lehet elégszer hangsúlyozni... Elképesztő árak olyan embernek, aki a magyar árakhoz van szokva, legalábbis. De ezt úgyis mindenki csak a saját szemével hiszi el. :) Összességében: sokat kell tanulni, ha igazán jó akarsz lenni, nem lesz sok szabadidőd - nem sok, de LESZ, illetve, csak rajtad áll majd ez is... Itt is vannak szakmai gyakorlatok, diákmunkák, lehet dolgozni (tudtommal heti max 20 órát diákként, de erre nem mernék megesküdni). Nem lehetetlen, de sokat kell tenni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!