Hol találok olyan statisztikákat, melyekben az európai és az amerikai középiskolás diákok tanulmányi eredményeit hasonlítják össze?
Figyelt kérdés
#Európa #Amerika #tanulás #statisztika #oktatás #Amerikai Egyesült Államok #középiskola #képesség #összehasonlítás #oktatás színvonala
2014. ápr. 25. 12:27
1/8 anonim válasza:
Mivel más rendszerben zajlik az oktatás, így nem igazán van értelme.
2/8 anonim válasza:
ha az #1 ellenére mégis szeretnél, akkor gyűjtsd össze az adatokat (pl. kormány oldal, nemzetközi szervezetek statisztikái, stb.) alapján és úgy végezd el magad az elemzést.
3/8 A kérdező kommentje:
Az oktatási sajátosságoktól mentes kimutatások érdekelnek.
Pl.: Egy átlagos 18 éves amerikai diák matek tudása az erősebb v. egy átlagos lengyel/német/magyar diáké?
2014. ápr. 25. 14:38
4/8 anonim válasza:
Valószínűleg gyengébb. Az amerikai középiskolai oktatás igen gyenge. Nem úgy, mint a felsőoktatás...
5/8 anonim válasza:
Szia!
A PISA tesztek próbálnak egységes felmérést végezni.
3 évente világszerte ismétlik a tesztet.
A linkben a táblázat első oszlopában látod a matematika eredményeket, eszerint matekból rosszabbul(!) állunk.
USA 36.
Mo. 39.
6/8 anonim válasza:
Előző vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy ez 15 éves korra vonatkozik :)
7/8 anonim válasza:
8/8 anonim válasza:
Én amerikai középiskolába (High School) járok. Magyar általánosban kb. olyan 3-as tanuló voltam, itt pedig egy tantárgy kivételével (Spanyol) szín ötös vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!