Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Amerikában akarok orvos...

Amerikában akarok orvos lenni. Célszerűbb lenne Magyarországon elvégezni, az orvosit, vagy Amerikában?

Figyelt kérdés
2014. márc. 30. 19:22
1 2
 11/13 anonim válasza:

Az USÁ-ban nem fogadják el a máshol szerzett orvosi diplomákat, csak a sajátjukat! És nem csak a magyart nem fogadják el, a többi országét sem. Aki máshol szerezte az orvosi diplomáját, annak az USÁ-ban USMLE nevű honosító vizsgát kell tennie, ami gyakorlati és elméleti részből áll, és úgy tudom, hogy több millió Forint a vizsgadíj. Akit érdekel, nézzen itt utána! [link]

Van több magyar ismerősöm is, aki kiváló eredménnyel tette le ezt a vizsgát. (Ennyit arról, hogy a Magyarországon szerzett orvosi diploma szart se ér.) A magyarországi elméleti oktatás kiváló színvonalú, a gyakorlati oktatással van baj. Az USÁ-ban a gyakorlati képzés nagyon jó, de ez érthető, hiszen ott sokkal több az erre fordított pénz. Ennek megfelelően a tandíjak is őrült magasak lehetnek, úgy gondolom... (Bár sosem érdekelt, így adatot mondani nem tudok.)

Attól, hogy valaki itthon szerzi a diplomáját, egyébként megtanulhat jól angolul (ha nem is olyan tökéletesen, mint aki az USÁ-ban tanult), például az egyetem során érdemes kihasználni a cseregyakorlati alkalmakat: III., VI., V. és VI. év során lehetőség van 1-1 hónapos kórházi gyakorlatot külföldön tölteni. Ezen kívül pl. Erasmus program keretében egy-egy félévet is lehet külföldi egyetemen hallgatni.

Annak is igaza van, aki azt mondta, hogy a magyar orvosi egyetemeken is lehet angolul vagy németül tanulni, azonban ez is súlyos pénzekbe kerül, korábban egy félév 700 ezer Ft volt, most lehet, hogy még több...

2014. ápr. 5. 19:54
 12/13 anonim válasza:

Az USMLE árával kapcsolatban lehet, hogy tévedtem, ezt

találtam róla: [link]

2014. ápr. 5. 19:56
 13/13 anonim ***** válasza:

"Ja és szerintem az a baromság, hogy a magyar orvosképzés magas színvonalú. Ezt nem tudom, hogy honnan vetted."

Na öreg, idáig voltam, hajlandó veled beszélgetni. A magyar orvos képzés színvonaláról pedig azért tudok nyilatkozni, mert benne élek. Ami édesapádat illeti, ha kicsit is értenél az orvostudományhoz, vagy a biológiához, akkor nem az orvost hibáztatnád. Volt műhiba? Igen vagy nem? Ha volt akkor perelj, ha nem volt akkor meg mit pattogsz, ha nem értesz hozzá?! Amit pedig az amcsi vízumról irkálsz nettó baromság. Ti lehet, hogy nem kaptátok meg, de gondolom sok értéket nem is tudtatok felmutatni.

2014. ápr. 6. 02:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!