Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tanul valaki Bécsben közgazdas...

Tanul valaki Bécsben közgazdaságot innen? Vagy bármi mást Bécsben?

Figyelt kérdés
Mesélnétek róla? Milyen a felvételi, mennyire nehéz idegen nyelven tanulni, szereztetek-e barátokat, be tudtatok illeszkedni?
2014. jan. 20. 17:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz, ne gyere Bécsbe, menj máshová.
2014. jan. 21. 12:15
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Mi a francért akar mindenki Bécsbe jönni? Maradjatok Magyarországon, és üljetek meg a seggeteken, nem igaz hogy elakarjátok már ezt az országot is árasztani a hülye magyar mentalitásotokkal együtt. Majd pontosan ti miattatok fognak megint új rendeleteket meg hülyeségeket behozni a felsőoktatásba, mert ellepitek az összes iskolát. Sok kis suhanc az hiszi, hogy itt ér valamit a középfokú nyelvvizsgával egy gazdasági/jogi szakon, felesleges megpróbálnod, úgyis kibuksz, mint minden évben a külföldi diákok 60-70%-a.
2014. jan. 21. 12:18
 3/14 anonim válasza:

Szia! Nehéz, az biztos, mind bejutni, mind bent maradni. A beilleszkedéssel nem lesznek problémák. :) Ha igazán ott szeretnél tanulni, és felkészülsz, menni fog! Szerintem menj, ha szeretnél. Nehogy már más mondja meg.. Te döntsd el, hogy ez neked jó lenne-e vagy sem.

:)

2014. jan. 21. 13:55
 4/14 A kérdező kommentje:
Jajj, most miért kell így leszólni? Még nem vagyok végzõs, de ez érdekel, a német is jól megy, felsõfokúzni készülök. Az egyetem után se szeretnék Magyarországon maradni, ezért gondoltam, hogy jó lenne már az egyetemet is külföldön végezni. Ha tényleg megpróbálom, komolyan fogom venni, tanulni fogok és bent maradok. Ami magával az egyetemmel kapcsolatban érdekelt, már utána néztem, most fõleg személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi :)
2014. jan. 21. 20:42
 5/14 A kérdező kommentje:
A harmadik válaszolónak köszi! :-)
2014. jan. 21. 20:45
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Felsőfokúval sem mész sokkal többre ezeken a szakokon, úgyhogy kár a gőzért.
2014. jan. 21. 21:21
 7/14 A kérdező kommentje:
Akkor mit kéne tennem? :)) En eddig azt olvastam/hittem, hogy az ÖSD C1 szint eleg lesz.. Nyaron szoktam kint nyaralni, meg telen sielni menni, de hat ez nem hosszu ido, hogy tenyleges nyelvgyakorlas lenne... Jarok kulonotakra nemetbol, nem tudom jelenleg meg mit tehetnek? Neked milyen.nyelvvizsgad van? Vagy eltel kint elotte, mielott egyetemista lettel? Esetleg ha au-pairkednek egy evet, es utana jelemtkeznek egyetemre, azalatt megtanulnam a nyelvet annyira, hogy boldoguljak?
2014. jan. 22. 06:46
 8/14 anonim ***** válasza:
A nyelvvizsga csak egy kis töredéke annak, amit neked itt kint kell alkalmaznod az egyetemen. A nyelvvizsga szintre tudnád csak ráépíteni a SZAKNYELVET, amit egyértelműen nem tudsz, és nem is fogsz tudni, ha nem kockáztatsz. Ha viszont kockáztatsz, elég nagy az esélye, hogy kibuksz, a külföldi diákok nagy része már első évben kibukik a sulikból, és talán évek múlva próbálkoznak újra. Mint mondtam, sokan azt hiszik, hogy egy proli kis B2es nyelvvizsga bőven elég oda, sőt, még a C1-től is sokan elbízzák magukat, oszt' mikor kijönnek az első óráról, néznek ki a fejükből, mert azt sem tudják, hogy fiúk-e, vagy lányok. A nyelvvizsga egy alap nyelvtani tudás, amire mint mondtam, ráépíted a szakmai szókincsed, és az k***rva nehéz, főleg a gazdasági/jogi karoknál, ami szinte elméleti seggelős tantárgy. Elég sok embertől hallottam már ezt a menőzést a C1 típusú nyelvvizsgával, mégis 26 éves létére sem tudott elkezdeni egy közgáz szakot a WU-n, mert már félévkor bukott, ezért visszajött az ELTE-re.
2014. jan. 22. 09:16
 9/14 A kérdező kommentje:
Ertem, koszonom :))) Akkor a nyelvvizsga nem eleg :D Es ilyen szaknyelvet, hogy tanulhatnek elore? Nemetul kene olvasnom szakirodalmat, de hol talalok ilyet?
2014. jan. 22. 14:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa, hogy itt pofáznak a magyar mentalitásról, meg hogy ezzel árasztják el Ausztriát, miközben a válaszoló úgy áll hozzá, hogy aki nem német anyanyelvű az nem képes elvégezni Ausztriában egy egyetemet. Dehogynem. Ha elég okos, szorgalmas és kitartó vagy, menni fog az. Nem azt mondom, hogy egyszerű lesz, mert nem lesz az, de ha igazán akarod, menni fog. Sok sikert! :)
2014. jan. 26. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!