Külföldön szeretnék majd állatorvosnak tanulni. Milyen lehetőségek vannak?
Allitolag a legjobb az Edinburgh...
Aztan meg Cambridge, Bristol, UCD, Giessen, Munchen, Zurich...
Látom vannak ambícióid :) Ez dicséretes!
Nos, én ismerek remek embereket, akik itthon végzeték el az egyetemet, és Németországban, Angliában praktizálnak. Nagyon jól keresnek, megbecsülik őket. Nem számít honnan jöttek, hol végetek.
Talán ez azt jelenti, hogy a Szent István Egyetem sem utolsó :) Annyira azért ne írd le, ha "csak" oda vennének fel, az sem a legrosszabb változat lenne. Külföld csak a nyelv miatt bizonyul számunkra többnek, itthon is választhatsz angol nyelvű képzést, és akkor fizethetsz is jó sokat, tehát minden leírásod érvényesül :D na jó, ez csak vicc volt. Szerintem azért a pénz igenis számítson. Itthon fizetősön 1 millió az állatorvosi félévenként, az idegennyelvű képzés még több. Ez az összeg az évek során emelkedik, tantárgyanként nő az ár.. 5 éven keresztül kell fizetni, legolcsóbban is 10 millió. Külföldön még több lehet.
Érdemes átgondolni. Bár mire te végzel, addigra már nem lesz államilag támogatott szak, minden fizetőssé válik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!