Mi kell ahhoz, hogy külföldi egyetemen tanulhassak a sok pénzen és a kiváló nyelvtudáson kívül?
Köszönöm a gyors válaszokat. Igen, szívesen tanulnék Skóciában pl az Edibrughi Egyetemen, mert ha jól tudom ott van olyan szak is, ami Magyarországon nincs és én pont azt szeretnék tanulni, de úgy olvastam egy leírásban még egy éve, hogy ott is van tandíj 9000 Font/félév, de lehet, hogy ez csak az angolokra vonatkozott:)
Mi a helyzet az USÁ-val? Én, mint programtervező informatikus hallgató szívesen tanulnék az "informatika hazájában".
Inkább menj Skóciába.Mint írtad USA az informatika hazája.
Meg van benned szerinted az a plusz ami miatt jobb vagy mondjuk több ezer kínai diáktól aki 7 éves kora óta az USA-ba készül egyetemre?
Látom te sem érted ahogy itt sokan.
Itt nem a pénz a lényeg ha nem hogy bekerülj.Hiába van meg pénzed és nyelvtudásod ha nem vesznek fel.
Egyrészt jobb vizsga eredményed kell hogy legyen mint az átlagnak ez evidens.
A másik része az un. extra curricular activity.Közösségi munka az egyik fő szempont az egyetemeken.Újságszerkesztés,tanulmányi versenyek,szervezőkészség,ilyenekre kell gondolni.
ezek és ehhez hasonló dolgok miatt leszel több mint.
itt egy lista pl a Brown University nél mi a legfontosabb:
Very Important
Character/Personal Qualities
Level of Applicant's Interest
Rigor of secondary school record
Talent/Ability
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!