Jómódú családban élek, elit iskolába járok, az intelligenciám (talán nagyképűség nélkül mondhatom) bőven az átlag felett van. Los Angelesbe akarok járni egyetemre, de az apám nem nagyon akarja kifizetni a tandíjat, nem azért, mert nem tudná, hanem mert nem érti, hogy miért nem Magyarországon akarok tanulni ( nem is nagyon tudom megmagyarázni neki). Szóval mennyi esélyem van így bejutni egy los angelesi egyetemre? Úgy, hogy tényleg intelligens, művelt és széles látókörű vagyok, de nem egy akkora zseni, hogy megnyerjek egy OKTV-t és ösztöndíjjal felvegyenek a Harvardra.
2013. okt. 20. 16:26
1/9 anonim válasza:
Ki mondta ezt, hogy az OKTV ösztöndíjat eredményez? :D
Talán azért mondta, mert eléggé irreálisak az elképzeléseid?
2013. okt. 20. 18:05
2/9 A kérdező kommentje:
A mai világban ez irreális? Hogy egy másik országban járjak egyetemre?
2013. okt. 20. 18:15
3/9 anonim válasza:
Európán belül nem, de ezek a los angelesi meg nem tudom milyen kaliforniai egyetemekről szóló kérdések, nekem kicsit viccesnek hatnak.
2013. okt. 20. 18:46
4/9 A kérdező kommentje:
Mert? Mert a kérdezők nagyon kicsi százaléka jut ki valójában?
2013. okt. 20. 19:33
5/9 anonim válasza:
Azért, mert ha ki is jut valaki, az nem innen a gyakorikérdésekről lesz. Ugyanis azok az emberek, akik képesek maguknak egy amerikai egyetemet elintézni, nem itt kérdezősködnek, hanem maguk szervezik a dolgokat.
2013. okt. 21. 07:06
6/9 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, csak nekem ez annyira messze van, hogy konkrétan még nem néztem utána semminek
2013. okt. 21. 15:44
7/9 Makoscsiga válasza:
1) Harvard nem Los Angelesben van, hanem Bostanban (Cambridge pontosan).
2) Teljes mértékben kizárt, hogy amerikai állami ösztöndíjat kapj. Ha amerikai állampolgár lennél, még akkor is tandíjat kellene fizess, lévén a Harvard magánegyetem.
Ami esélyed lehet, hogy valamilyen privát alapítvány által kiírt pályázaton nyerj. Pl. Soros ösztöndíj. De ezek leginkább doktori képzésre vannak kitalálva. Szóval véleményem szerint ez teljesen esélytelen.
2013. okt. 27. 07:17
8/9 A kérdező kommentje:
Nem a Harvardra akarok bejutni, az csak egy példa volt. És kösz a segítséget, hogy nem Los Angelesben van -.-
2013. okt. 27. 08:20
9/9 Vörösnefelejcs válasza:
Az unokatesóm futott. Sportösztöndíjjal kikerült egy USA egyetemre, talán egy évre ment, de tudod, hogy van, el is végezte és férjhez is ment ott. Azóta kint él, most már családja van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!