Mennyi esélyem van rá, hogy felvegyenek németországi egyetemre?
Jó válaszok, de hadd 'kérdezzek rá': az anyagiak megvannak rá? sztem mindkét városban havi 600-1000 EUR a minimum szükséges megélhetés, Zürich drágább (aki pontosabbat tud, irjon).
Ezen kívül NO-ban szabad dolgoznod, mint barmely helyi fiatalnak, Svájcban meg ez jó eséllyel kizárt (de nem éltem ott!)
Münchenben az LMU, de a TU is Németorszag legjobb egyetemei között vannak, a Zürichi az ETH meg mint tudjuk közel Oxford-Cambridge kategória (de a "normál" egyetem se rossz) Nyilván nagyon szakfüggö.
Lásd pl.:
#3vtam
majd érdeklödj utána, mennyire, hogyan lehet ezekkel MOn dolgozni. Az orvosival nyilván lehet, bár sokat kell dolgozni, magánpraxisban (is). A jogot nem tudom, az elöírásokat nem ismerem - a német jogrendszer hasonló a magyarhoz, de azért...
A Médiát sztem MOn is elfogadják, nyilván Magyarul is tudni fogsz színvonalasan írni, ha németül. Csak ugye nem könyü elhelyezkedni vele, de talán nem is lehetetlen.
Persze az orvosit kivéve, ezekhez jó német nyelvérzék, stilusérzék kell ám! Kicsit hátrányban lehetsz az anyanyelviekhez képest, de pl. egy ETHs diplomával ez már kit érdekel:)
Még mindig 3as...
Németországban is elég sok egyetem van, nem kell feltétlenül a legjobbra (LMU München: THE Ranking kb. 50.hely) menned. Pl Berlin nagyon jó hely, ott tanulhatsz a Potsdami egyetemen, ami kicsit uj, nem olyan patinas, de egy elténél NOban elismertebb.
A fent belinkelt rangsorban a 200-ik hely környékén kicsit közepes egyetemek vannak, ahova tipikusan könnyebb bekerülni. Viszonyitaskent: A magyar felsöoktatas összvissz kicsuszott a THE Ranking elsö 400 helyezéséröl. (Ebbe a CEU nem tartozik bele, az baromira kilog fölfelé)
Berlinen kívül is van pár jó egyetem Keletnémetorszagban, ahol az élet olcsó, de az egyetem azért elismert: Lipcse, Drezda(TU)... Én most tanultam 7 évet berlinben, tisztara beleszerettem!
Azért kicsit kajánul hadd jegyezzem meg, hogy nyelven alapulo szakokhoz igényesebben kell ám németül írnod, mint ahogyan itt magyarul írsz;-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!