Anglisztika bécsben?
mindenképp bécsben szeretnék tovább tanulni gimi után.
nagyon jól beszélem a németet is és az angolt is. és arra gondoltam,hogy akár anglisztikára is felvételizhetnék,hiszen ezzel a két nyelvvel akarok foglalkozni. és kint létem alatt mind a kettőt tudnám tökéletesíteni,hiszen csak erre a 2 nyelvre lenne szükségem minden nap.
szerintetek jó ötlet?
előre is köszi!
En fizikat vegeztem Becsben anno 03ban (uni wien), aztan berlinbe mentem.
Elöször is, sztem berlin sokkal jobb hely. Asszem nehezebb egyetemre kerülni a német rendszerben. (van a Humboldt, Freie Uni, és a TUB) Persze nagyváros de sokszor nyugisabb mint budapest, persze pörgösebb mint bécs. Ami nekem Bécsben nehezen ment, barátokat szerezni, az berlinben könnyen ment. Messzebb van, de olcsóbb is, én kb. 600EURért bérlek egy 63NMes lakást ebben rezsi is benne van.
Bécsben az anglisztika nekem amolyan 'divatos' szakkent maradt meg volt anno, rengetegen jártak oda, hiszen nem a legnehezebb szak, ha az embernek van irodalmi-nyelvi affinitása.
Viszont bölcsész diploma, tehát tartok töle, hogy az elhelyezkedés egyedül ezzel a tudással nem teljesen problémamentes, persze ez másik, hosszabb téma, amit német fórumokban biztos tárgyalnak. Mindenképpen jó, ha van extra skilljeid, pl. van olyan hobbid, amiböl más módon tudsz eredmenyeket fölmutatni, elektronika, barkácsolás, stb.
Ha csak az a cél, h angolul megtanulj, sztem menj ki fél-egy évre mondjuk angliába erasmussal v diákmunkával(uj-zeland, australia is szoba jöhet, btw). 1 év alatt böven jobban megtanulhatsz angolul mint 3 év anglisztikával Bécsben.
Persze ha az angol irodalom érdekel, egyetemi-föiskolai tanári karrier, akkor this is the way, de kevés ilyen állás van.
elözö vagyok
"jó, ha van extra skilljeid, pl. van olyan hobbid, amiböl más módon tudsz eredmenyeket fölmutatni, elektronika, barkácsolás, stb. "
kicsit hülyén fejeztem ki magam, azt az általános gondolatot akartam megfogalmazni, hogy igyekezz olyan skilleket is szerezni, ami megkülönböztet a másik 1000 Anglistikabsolvent-töl, és egy (számodra szimpatikus) munkaadó számára érdekes lehet. Ez sztem eléggé szabadon értelmezhetö, az extra nyelvektöl (erasmus), a diákszervezetekben való munkán át(szervezöi, vezetési soft-skill-ek) a más 'szakmákba' való belekostolásig, legyen az pár jogi kurzus vagy informatika, mérnöktudomány (szakfordítók is kellenek).
Azért a német nyelvterület nagy és gazdag, ha beilleszkedsz, vagy fél tucat nagyon élhetö nagyvárosba pályázhatsz állásért (Berlin, Berlin!!! ;), legalábbis éhen halni nem fogsz. MOn ezt nem garantálnám, miután kapcsolatok nélkül itthon sem könnyü a karrierépítést elkezdeni. (Ezért sztem érdemes pár évt itthon is tölteni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!