Van itt olyan, aki külföldön tanul és kapott a magyar államtól diákigazolványt?
igen, en meg egy eve is ezt csináltam. Normális magyar diákot kapsz, csak az intezmeny neven valami "külföldi intezmeny" áll.
Kell hozza a külföldi tanulmányi igazolás (ilyet kb. mindenhol automatikusan adnak)... meg egy diákigazolvány, azt hiszem ennyi.
Az oktatásügyi minisztériumban a parlamenttöl 2 percre csinálnak ilyet, bár néha valtoztatjak, pontosan hol. Asszem a "Központi Ügyfélszolgálati Iroda" az illetékes, telefonon megmondják.
Hogy a nem-budapestiek mit csinálnak, nem tudom...!
Megint en...
Nem az a par ezer forint faj, hanem a z ido meg a szaladgalas...
Sztem szukseges. Amit irtal, abbol azt gondolod, h MO minden eus diakot tamogatni akar felaru kevezmenyekkel? Asszem nem...
Lehetnek azert muzeumok ahol elfogadjak a kulfoldit is, nemhivatalosan, de a nagy tetel a BKV berlet vagy a MAV.
A mde.hu becsi diakegyesulet, az woldalukon v emailben tudnak konkretat mondani.
én erre hagyatkoztam, idézek a BKV honlapjáról:
"6. K: Nemzetközi diákigazolvánnyal, külföldi diákigazolvánnyal vehetek-e diákbérletet?
V: Az EU tagállamaiból és az Európai Gazdasági Térségből érkező diák, az érintett tagállamokban kibocsátott diákigazolvánnyal, nemzetközi diákigazolvánnyal, 16 éven aluli külföldi gyermek esetében útlevél vagy személyi igazolvány alapján használhatja a tanulóbérletet."
ezek szerint az én külföldi diákom, sőt a nemzetközi diákom is érvényes nem!?
még mindig en...
"V: Az EU tagállamaiból és az Európai Gazdasági Térségből érkező diák, az érintett tagállamokban kibocsátott diákigazolvánnyal, nemzetközi diákigazolvánnyal, 16 éven aluli külföldi gyermek esetében útlevél vagy személyi igazolvány alapján használhatja a tanulóbérletet."
Hú...
bakker, a BKV nyelvi leleményéhez én kevés vagyok mint mackósajban az alkohol!! Akkor most csak 16 év alatt, vagy föl kell hozzá mutatni egy gyereket is vagy hogy??
Javaslat: vagyd be, mit ír az angol/német nyelvü lapjuk, taán az érthetöbb...
De ez az az eset, amikor egy BKV pénztár közelebb van mint az internet :-) Es sztem az MDE-sek(link elözö válaszomban) erre is tudnak válaszolni.
Jah, tényleg, bizony nem gondoltam volna.
Azért a MÁV kedvezmeny se kutya, kérdezd meg ott is.
Vicces, h a német szöveget kell megneznia az embernek, h megertse...!
Lehetséges, hogy valamelyik EUs irányelv miatt (állampolgárság nem lehet érv) lett így...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!