Milyen szakot kellene elvégeznem Magyarországon hogy kimehessek vele Angliába és kapjak munkát is? Jelenleg matek-fizika szakon tanulok.
Ez tanári szak?
Jól értem, hogy nem tetszik annyira, és akár váltanál is?
Szetm a Matek-fizika jó - föleg ha tudsz programozni, és persze angolul. A statisztika sem rosz.
Az ilyen emberekböl nyugaton (is) inkább hiány van, persze kellenek "marketable skill"-ek hozzá mint a fentiek.
Esetleg jelentkezhetsz PHDra (angliába)
jaaaaaaaa, ezért érdemes leírni mi is a szitu.
Azért nem hiszem, h 5 évre elöre tudsz tervezni, de célnak jó.
Mindenesetre a mérnök v. 'matekos' (hard science) szakokkal és JÓ angoltudással, IT ismeretekkel sztem nem gond állást kapni Angliában, de fejlettebb országokban pl. németországban is lehet probalkozni, föleg, ha még a helyi nyelven is tudsz. (Nem nyelvvizsgákról beszélek, hanem kellemesen magas szinten elbeszélgetni tudni...)
Azért az angol a fontosabb. Föleg pl. az IT szakmában már viszonylag(!)sok olyan cég van akik leginkább angolul beszélnek, hiszen pl. berlin tele van spanyol munkakeresökkel. Persze ez pl. Debrecenre nem igazán jellemzö, de - egy kisebb D-i IT-s cégnél is találtam egy honkongi informatikus gyakornok srácot, persze magyarul nem tud.
google?
IT=information Technology, magyarul Computer Science, magyarabbul "Informatika" - csak az IT-t használtam, mert szerintem az a legáltalánosabb kifejezés, belefér a "kicsit tudok Javascriptben programozni"-tól a complex C++ fejlesztöi projektekig vagy az algoritmikus komplexitás matematikai analíziséig sok minden, de lehet, mások maskepp gondolják. (Fizikusból lett bioinformatikus vagyok)
Pl. a Fizikusok MOn majdnem automatikusan tanulnak legalább kicsit programozni, ez egy matek-beallitottságu embernek nem is nehéz - de érdemes a kötelezön túl is nevelgetni ezt a szerelmet, ma már nagyon kevés dolgot lehet Szgép nélkül.
Szoval, mint említettem, pont amik neked vszinü kézre esnek, Fizikus vagy Programozoi matematikus szak a fenti skillekkel feldúsítva jó lehetösegeket kinal nyugat-europaban is.
Még egyszerübb munkát találni, ha voltal mar kinn mondjuk erasmusszal, esetleg a Master-t valamelyik menöbb régióban végzed. (Ahol esetleg utána dolgozni is lehet)
Kicsit off, de az az érzésem, azért nem árt MOn sem egyetemre járni, félek h az ember nagyon megnehezíti a visszatérést, ha 18 évesen lelép - akkor pár év munka után pl. 30 évesen visszajönni már nem éppen triviális, hiszen kulturálisan nem teljesen magyar. (én kb. ezt próbálom csak még durvábban, nagyobb korkülönbséggel)
De ez szubjektív nincs királyi út...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!