Befejezhetem a középiskolát levelezön?
Figyelt kérdés
Külföldre szeretnénk költözni a családommal, de mivel még csak 17éves vagyok így kötelezö iskolába járnom. Ott nem tudnám befejezni a sulit, mert egyáltalan nem értem a nyelvet (holland). :/2013. júl. 14. 23:46
1/8 anonim válasza:
Befejezheted levelezőn, már nem vagy iskola köteles, de Hollandia még egy levelező sulihoz is messze van.
Jobb lenne itthon maradnod, kollégiumban.
2/8 anonim válasza:
16 éves korodig vagy tanköteles.
3/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én még 18 éves koromig vagyok az! Mert a 16-os csak azokra vonatkozik akik 2012ben úgy, hogy én még a 18asba tartozok :/
2013. júl. 15. 00:16
4/8 A kérdező kommentje:
*kezdték
2013. júl. 15. 00:18
5/8 anonim válasza:
Hm és angolul tudsz? Kint nagyon sok olyan suli van, ahol nem hollandul tanítanak, tehát ott elvileg be tudnád fejezni a gimit, a gond csak az, hogy az oktatási rendszerük is homlokegyenest más, 16 éves korban kell választaniuk, hogy merre tanulnak tovább. Én azt ajánlanám, hogy kérjétek a konzulátus segítségét, mielőtt én kiköltöztem, nekem nagyon sokat segítettek. Azért egy személyes vélemény: a holland oktatás nagyon gyenge a miénkhez képest, ha komolyabb terveid vannak pl. egyetem, akkor szerintem is legalább a gimi idejére maradj itthon.
6/8 anonim válasza:
Ha külföldre mentek, akkor itthon magántanulóként befejezheted a sulit. Be kell menni az igazgatóhoz és meg kell beszélni vele. Ilyenkor nem jársz órákra csak osztályozó vizsgát kell tenned a tantárgyakból. Év végén biztosan, de lehet félév végén is kell vizsgáznod.
7/8 anonim válasza:
Marad a nagymamádnál és legyél magántanuló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!