Tanult/dolgozott már valaki Sydneyben?
Szia!
Én még nem voltam kint, de sok blogot olvastam már Ausztráliáról és pár információval tudok szolgálni.
-Mivel Sidney nagyváros így ott jóval drágább minden. Sok albérlet van, de azok mind drágák, és ott általában 1 vagy 2 hetente fizetnek lakbért, akár 3-500$ig. Ez mondhatni olyan középosztály, persze van drágább is meg olcsóbb. Az olcsóbbak általában nagyon lepusztultak, és legtöbbször másokkal is meg kell osztanod a lakást.
-A tömeg közlekedés viszonylag jó, sűrűn vannak járatok, viszont sokszor olvasom azt, hogy nem nagyon tudnak kiigazodni, hogy melyik busz merre visz. Hiába van ki írva táblára vagy a buszra a menetrend. Az árról sajnos nem tudok sokat mondani, de ha minden igaz van ott is kombinált bérlet, ami megéri ha mindennap sokat kell utaznod.
-Az emberek kedvesek! Köszönnek, rád mosolyognak, érdeklődnek, segítőkészek! Persze mindenhol vannak kivételek, de teljesen más a mentalitásuk, mint nálunk.
A többiről sajnos nincs információm, és persze ne vedd készpénznek, amiket leírtam, mert nem saját tapasztalat, csak amiket olvastam. Viszont ajánlom neked a StudyGo-t, írj nekik Facebook-on, ők sokat tudnak segíteni neked, ha esetleg tanulói vízummal szeretnél kimenni. Vagy esetleg bertok.com, de ő főleg a kivándorlásra van specializálódva.
Remélem valamennyit segítettem:)
Szia!
Nekem kint él Tobias sophistiqué bácsikám. Azt meséli h;
Drága minden, de megéri.
Még lehet szokni az életet, nem nagyon tér el.
Az idő nagyon változékony, ezért nehéz ott a szabadidő.
De jó a munkaválalhatóság. Szóval ha szeretnél dolgozni, találsz majd könnyen!
Érd el az álmaid!
Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!