Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milliárdos szülők és külföldi...

Milliárdos szülők és külföldi ismeretség nélkül tényleg esélytelen kijutni az USÁba?

Figyelt kérdés
Mindig is egy álomként tekintettem Amerikára, ami sosem válhat valóra. Igazából még most is így vagyok vele, de úgy döntöttem, érdemes minden lehetőséget kiaknázni, mielőtt feladnám. Szóval a családom nem gazdag, esélytelen, hogy a többmilliós tandíjat fizetni tudják az egyetemre. Ismeretségeim sincsenek, hogy munkát szerezzek kint. Ha jól sejtem, más módja nincs annak, hogy hosszútávon kint éljek, odaköltözzek. Esetleg még az Au pair munka, de az nem tart tovább 1-2 évnél, mellette nem lehet dolgozni, tanulni, kint maradni. Rosszul gondolom? Bár nem bízom benne, de örülnék, ha valaki megcáfolna. :)
2013. máj. 6. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Tesóm Amerikában tanul egy egyetemen. Van tandíj, de nem milliós nagyságrendű. Sportösztöndíjat kapott finanszírozásként.
2013. máj. 6. 16:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Tanulj valami hiányszakmát, aztán a sulid úgy is kiakreditál!:)
2013. máj. 7. 18:26
 3/7 anonim válasza:
Ha Magyarországon hiányszakmát tanulsz, pl. vegyészmérnök, vagy elektromérnök, akkor már minden ajtó nyitva van előtted Amerikában. :) Persze kell az angol nyelvtudás. Voltál már kint?
2013. máj. 9. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem! egyik ismerosom is kint tanul a Berekley-n(lehet rosszul irtam le) pedig a csaladja egyaltalan nem gazdag. ha van sportban/zeneben stb. tehetseged csak ki kell fogni egy jo osztondijat:)
2013. máj. 9. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha ott vagy kint, au pair munka közben már szerzel ismerősöket, akik segítenek. :-)

De ahogy írják, ki lehet jutni.

2013. máj. 10. 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen! :)

3. válaszoló: nem, még nem voltam kint, de amióta vállalhattam diákmelót, erre gyűjtögetek. Egyébként pedig pont vegyészmérnöknek készülök, jelenleg harmadikos vagyok gimnáziumban.

2013. máj. 18. 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Sosem értettem azokat az embereket, akik azt gondolják, hogy bármi is lehetetlen. Minden értsd, MINDEN lehetséges az életben! Csak rajtad múlik! Sok sikert!
2013. máj. 23. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!