Milyen faktot válasszak?

Figyelt kérdés
Most vagyok 10-es és fakultációt kell választanunk. Én külföldön szeretnék újságírást tanulni (első helyen Anglia ill. Amerika áll), és nem tudom milyen faktok jelentenek előnyt. Emelt magyar érettségit nem teszek, mert nem hiszem, hogy sokat számítana külföldön. Mennyit számíthat egy infó érettségi? Szerintetek melyik az az egyetem, ahol a legérdemesebb újságírást tanulni, és ott mik a feltételek? Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét! :)

2013. máj. 6. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha kiszeretnél menni külföldre, akkor nyelv, nyelv és nyelv!

Info fakt, helyett inkább ECDL-t ajánlok.

2013. máj. 6. 16:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! :) Angolból mindenképp akarok nyelvvizsgázni és lehet, hogy németből is. Jeleneleg kicsit nehéz tanulni mindkettőt, ha rossz a tanár, de jövőre keresek majd egy tanárt. Az infó pedig kicsit nehéz számomra, mert tavaly másik suliba jártam és ott nem tanultunk infón semmit. Az ECDL-en gondolkodom. Köszi mégegyszer:)
2013. máj. 7. 10:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem itt szeretnél tanulni, lényegében mindegy, miből érettségizel. Én biológia szakra mentem tovább Ausztriába, és nem érettségiztem Magyarországon belőle, kémiából sem, választott tantárgyként angolból.

Fakultációként ha lenne rá lehetőséged nyelvet is választanék. Bár annak a hátránya, hogy általában fél-egy évig tudják megtartani a minimális csoportlétszámot, mert mindenki elmegy előre hozott érettségire.

2013. máj. 9. 13:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is a választ! :)
2013. máj. 11. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!