Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szerintetek jó a tervem a...

Szerintetek jó a tervem a jövőre nézve?

Figyelt kérdés
Most gimnazista vagyok, és úgy gondoltam, hogy Szegedre mennék Egyetemre (gyógyszerészetire).Úgy gondolom jó esélyeim vannak, hogy bejussak, nagyon sok versenyen voltam az évek alatt. Emelett, ami még fontos számomra az a német nyelv.Úgy gondoltam, hogy egyetem után kimegyek Németországba, és ott dolgoznék. Nem tudom, hogy a mesteri fokozatot érdemes-e elvégezni. (?) Illetve, hogy Németországban keresnek-e vagy foglalkoznak-e olyannal, akinek még nincs rutinja.Minden vágyam, hogy ezt csinálhassam, és hogy kint éljek. Mit gondoltok? Kérlek, írjatok le mindent amit gondoltok erről, nekem fontos.Előre is köszönöm.:))
2013. ápr. 4. 17:32
 1/2 anonim ***** válasza:
nekem az a véleményem h írtó nagy böszmeség a mai fiataloktól az,hogy a mi adónkon tanulják ki az adott szakmát utánna pedig külföldre mennek.szerintem kezdjed már kinn németországba a tanulmányaidat ha ennyire oda húz a szíved.34N
2013. ápr. 6. 23:37
 2/2 anonim ***** válasza:

ember, ma mar hallgatoi szerzodeseket kotnek a tanulokkal az egyetemek, amiben benne van hogy a kepzes utan x evig nem mehetsz el kulfoldre melozni, ezt hivjak roghozkotesnek. szoval ha itt vegzed az egyetemet meg egy ideig itt is maradsz. (hacsak nem fizetsz par millat az allamnak)

egyebkent nekem is az a velemenyem hogy inkabb ott vegezd el...nem kell honositasokkal szorakozni, meg persze jobban be is fogadnak valoszinu ha az egyetemen szerzel baratokat, nameg nem utolsosorban talan jo kapcsolatokat is. ha csak melozni mesz ki mikor mar itt vegeztel akkor mar ki tudja hany eves leszel.

2013. ápr. 7. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!