Másnak is ilyen rosszul sikerült az Erasmus féléve?
Figyelt kérdés
Itthon lazán teljesítek 30-35 kreditet minden félévben, rendesen haladok, semmi gond nincs. Viszont múlt félévben Erasmus ösztöndíjas voltam Ausztriában és bár felsőfokon beszélek németül, sorban, az összes vizsgán megbukok. Vagy kevés az idő a vizsgán vagy érthetetlen számomra az anyag... pedig olyan tárgyakat vettem fel, amiket itthon már egyszer véghallgattam! Miért van ez? Miért vagyok az alsó 20-30%-ban ott, miközben itthon a jobbak közé tartozom? Hogy lehetek ennyire béna, hogy mindenen megbukok ott kint?
És a legfőbb: hogy javíthatnék ezen a bunkdácsoló tendencián? Csak sima 12 kreditet kértek és még azt sem fogom tudni teljesíteni!
2013. febr. 6. 14:13
1/3 anonim válasza:
Ugyanúgy tanulsz, ahogy otthon? Én hoztam ki magammal diktafont,bár az anyagok legtöbbje neten is elérhető.. Így újra tudom hallgatni..Hiába beszélem a nyelvet van szótárammal, azzal ülök le tanulni.. Én is tapasztaltam, hogy itt (Ausztria) nehezebben megy a tanulás, de szerintem egyértelmű, még ha ilyen olyan nyelvvizsgája is van az embernek, hogy, ha nem anyanyelvén tanul nehezebb..Többet kell tanulni, nem árt az anyaghoz még pluszban hozzáolvasni..
2/3 A kérdező kommentje:
Na igen, nem tanulok ugyanolyan sokat, de azért sokat tanulok. Ami itt a bukáshoz elég csak, az nálunk már 3-as bőven megvan. :( Pedig ugyanaz a szak...
2013. febr. 6. 22:15
3/3 anonim válasza:
Te magad is tudod a választ: többet kell tanulnod. Nincsenek csodák, mit mondhatna itt bárki is, amivel konkrétan átmennél egy vizsgán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!