Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyenek a svéd egyetemek,...

Milyenek a svéd egyetemek, milyen ott az élet?

Figyelt kérdés
Ingyenes az oktatás? A megélhetés mennyibe kerül, lehet-e fedezni munkából? Lehet svédül tanulni?

2013. jan. 20. 19:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, változó, egyetemtől függ, igen.

De gugli a barátod, mert ezekre nincs konkrét válasz!

2013. jan. 21. 14:55
 2/7 A kérdező kommentje:

sokat kerestem guglin, de nem találtam sok mindent, ezért gondoltam, hogy meghallgatnék személyes tapasztalatokat.

te kint tanulsz/tanultál?

2013. jan. 21. 15:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem személyes tapasztalat(bárcsak az lenne:D), én is csak olvastam itt-ott.

Szóval maga az oktatás ingyenes mindenkinek, aki EU-s ország állampolgára. Svédül tanulni lehet, sőt... Bevándorlóknak vannak nyelvtanfolyamok, változó minőségűek, de ingyenesek. Na hogy most egyetem mellett ez lehetséges-e, főként időügyileg...

A megélhetés magyarországi fizetéshez viszonyítva drága, főleg lakhelyet találni nehéz. Bár azt nem tudom, hogy ha pl. Erasmus-szal mész ki, akkor biztosítják-e a lakhatást vagy hogy mennyibe kerül. Ha találsz ott munkát, és tényleg bírod az egyetem+svédtanulás mellett, akkor is nehéz dolgod lesz. Szerintem otthonról való támogatás vagy alaptőke mindenképp szükséges hozzá.

Mindjárt utána is nézek, mit biztosítanak ezek az ösztöndíjak.

Amúgy én is szeretnék majd kimenni egy-fél évre Svédiába, de még csak most vagyok elsőéves, szóval ez még odébb van. Mindenesetre már a nyáron elkezdtem svédül tanulni. Milyen szakra szeretnél menni? Gondolom valamilyen mesterképzésre, mert azok vannak angolul. =)

2013. jan. 21. 16:04
 4/7 A kérdező kommentje:
gazdasági bachelorképzés érdekelne, tudtommal az is van angolul.
2013. jan. 21. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia, én itt élek és tanulok. A tanulás nagyon jó, mert kapsz rá támogatást is, és vehetsz fel kölcsönt is, te döntesz h melyiket veszed igénybe.

Èn pl. tanulok, max támogatást kapok, és mivel ez az évem rettentö durva és sok tantárgyam van, nem dolgozom.

De hozzá kell tennem, én már évek óta itt élek, el kell tölteni itt egy bizonyos idöt, hogy ezekben részesülhess. Az elsö évek kemények voltak, akkor csak dolgoztam, semmi suli, csak a svédet tanultam.

2013. jan. 23. 06:28
 6/7 anonim válasza:
Az oktatás az ingyenes ez igaz, a megélhetés viszont drága. Leginkább a lakás bérlése az ami itt nagyon drága (magyar viszonylatokhoz képest) emellett nehéz nagyon munkát kapni ha nem beszéled a svédet.. mondhatni lehetetlen. Svédül tanulni pedig lehet igen szerintem az egyetemen is, vagy amellett rengeteg kurzus indul a svédet nem beszélő bevándorlóknak. Amit amugy lehet csinálni esti tagozaton ami heti2x 3 óra.. szóval az suli mellett teljesen oké:) svédországon belül merre gondolkodsz?
2013. márc. 9. 01:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Stockholm környékén
2013. márc. 9. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!