Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tudtok-e olyan országokat,...

Tudtok-e olyan országokat, ahol nem kötelező tanulni irodalmat?

Figyelt kérdés

Illetve olyan országokat, ahol a diák szabadon megválaszthatja, hogy mit akar tanulni és mit nem.

Gondolok az éltanos- és középiskolai oktatásra, illetve az érettségire egyaránt.

Természetesen valami civilizált, színvonalas országra gondoltam, nem például valami afrikaira, ahol általában is siralmas az oktatás helyzete.

2013. jan. 19. 05:48
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Gondolj arra, hogy milyen buta az átlagember, és rádöbbensz, hogy az emberek fele még annál is butább.

Ezt teszi az irodalom.

2013. jan. 19. 16:32
 12/26 anonim ***** válasza:
60%

Na, ilyem irodalom-ellenes kirohanást még életemben nem láttam...

Kérdező, szívből sajnállak, nem tudod, mitől fosztod meg magadat!

Irodalom nélkül valószínűleg még mindig az ősemberek makogásánál tartanánk...

2013. jan. 20. 12:13
 13/26 A kérdező kommentje:

Hát ezt kötve hiszem, ennek pontosan az ellenkezője az igaz.

De nyugodtam megírta atod, hogy mi jótól fosztanám meg magamat az irodalom nélkül, mert én totál rá nem tudok jönni!

2013. jan. 20. 12:18
 14/26 anonim ***** válasza:
96%

A Kérdező egy primitív, beszűkült, borzalmasan buta és elmebeteg ember.

Nem kell vele foglalkozni.

2013. jan. 20. 12:34
 15/26 anonim ***** válasza:
28%

Én igazat adok a kérdezőnek,hogy az irodalom ilyen formában abszolút felesleges,hogy elemezgessem Ady Endre verseit amit arról írt,hogy Mariska nem akart velem lefekdüni ezért elmentem Párizsba csajozni,de nem húztam gumit és elkaptam a nyavalyát és erre megint írt egy verset,hogy ójajj de szar az élet hát nem kellettem a kicsi Mariskának.

Most komolyan szerintetek ettől leszek én életre valóbb,vagy sikeresebb,hát nem de depis annál inkább.

Legyen irodalom,de és egy hatalmas 100-as DE,olyan könyveket olvasatnék ami tényleg fontos az életben,pl:Robert Kiyosaki könyveit ami a vállalkozásról,karrierről,pénzteremtésről szól,meg a sikergondolkodásról,vagy ott van a Rhonda Byrne Titok könyve ezeket kellene tanítani és megismertetni az emberekkel talán nem nyafogna mindenki és emelkedne az életszínvonal.

Meg inkább jogi szövegeket meg szerződéseket olvasatnék és értelmeznénk a diákokkal.Mindjárt lenne értelme.

Aztán inkább erősítenék az idegen nyelveket és a matekot,mert EZEK igenis a legfontosabb dolgok,mert minden a matekra épül,pl:most hogy neteznétek? Igen az informatika is kőkemény matematika,csinálsz egy céget ott a matematika,programozó akarsz lenni ott a matek.

Matek a legeslegfontosabb dolog annál,probléma megoldóképességet és GONDOLKODÁST fejleszti talán nincsen fontosabb tárgy utána jön az idegen nyelvek,mert ebből nálunk gázabb talán csak az orosz nép,tiszta szégyenek vagyunk sajnos.Ezeket kellene erőltetni sokkal jobban.

És nem lenne annyi ember minimálbéren.

25Ffi

2013. jan. 21. 23:11
 16/26 anonim ***** válasza:
27%

Én is igazat adok a kérdezőnek. A legfontosabb lenne az oktatásban az életre való felkészítés. Egy egyszerű állásinterjúhoz sem mehet úgy oda valaki, hogy fejből keni-vágja az irodalmat. Mert a kérdés például az hogy angoul hogyan tud. Vagy mennyire ért a számítógéphez. Vagy milyen a problémamegoldó képessége.

Amúgy magam is írtam már verset, de ketté kell osztani a komoly oktatást a szórakoztató vagy haszontalan művektől. Persze például egy banknak előnyös az ha a balek jó irodalmár és rossz matekos. Mert akkor rá lehet beszélni uzsorakölkcsön felvételére.

Gondoljunk csak bele, milyen lenne az ha elmennénk jogsit szerezni, és a tanfolyam tárgyai közt is lenne irodalom. A baleset nem kevesebb lenne tőle hanem több. Szerintem az életet is megéri annyira komolyan venni mint egy járművezető képzést és száműzni az oktatásból a hasztalan tárgyakat. Ha valaki költeni akar az tegye odahaza önszorgalomból szabad idejében, ne az iskolapadban. Ahogy gépjárművezetés elméleti vagy gyakorlati tanulása közben sem szokás hülyeséggel foglalkozni.

2014. jún. 15. 19:20
 17/26 anonim ***** válasza:
44%

Egyik irodalom tanárom megmondta az igazat. Szerinte az irodalom arra jó, hogy az emberek hülyék maradjanak. Mert a hülyéket könnyebb cselédsorsba taszítani mint a racionálisan gondolkodókat.

Van benne valami. Persze egy pap ismerősöm azt is hozzátette hogy ma már a hittan is erre jó.

2014. jún. 15. 19:31
 18/26 anonim ***** válasza:
5%

Akárhogy is véditek az irodalmat ennél nagyobb f_szság a földön nincsen.

Nézzetek szét a világban a piacon hány zsíros állás van ahol irodalom kell?

Na csak egyet mondjatok?

Én kapásból mondok 10-t amihez a matek meg a nyelvtudás és az IT kell:

-Szoftvermérnök

-Gépészmérnök

-Teszt automatizációs mérnök

-Elemző közgazdász

-Aktuárius

-Pénzügyi fizikus

-matematikus

-Szoftver architecht

-IT adatbiztonsági szakértő

-Adatbázis tervező/fejlesztő

-SAP tanácsadó

Őszintén melyikhez kell irodalom?

Az más dolog,hogy szövegértés kell,de akkor azt kellene fejleszteni,különböző szövegek olvasása mértelmezéser és elemzése nem pedig idióta csicska költők hülye verseit elemezni.

Hanem na itt egy munkaszerződés tessék meséljétek el miről szól,mire kell figyelni.

Ezt bezzeg nem tanítják,plusz a matek és a nyelv oktatásunk egyenlő a nullával,ezeket kellene rendesen megtanítni csak,meg informatikát mert minden ma már IT,információs tásadalom van.

És a piachoz meg a világhoz kellene igazítrani az oktatást,mert mit mond a végzett mérnök a ,,bölcsész"-nek mondjuk egy irodalmárnak?

-,,Egy reklám táskját légyszi adjál már ennek a sok cuccnak,köszi szépen."

2014. jún. 16. 01:32
 19/26 anonim ***** válasza:
55%

"Nézzetek szét a világban a piacon hány zsíros állás van ahol irodalom kell?

Na csak egyet mondjatok?"

Kapásból:

Író, újságíró, fordító, minden, nyelvekkel foglalkozó mesterség, színész, irodalmár, rendező stb.

Ilyen korán reggel hirtelen ezek jutnak eszembe, nyilván van ezer más is.

Hogy mitől fosztod meg magadat?

Attól az élménytől, amit egy jó könyv olvasása adhat. Nincs az a remek film. ami ezt pótolhatná!

Remek emberek társaságától.

A szakbarbárok egy idő után elsivárosodnak, egy irodalomkedvelő sosem fog unatkozni!

2014. jún. 16. 07:37
 20/26 anonim ***** válasza:
23%

Ezekből a színész meg a fordító ér valamit.

De fordítóhoz bivaly erős nyelv kell inkább.

A többit nem nevezném zsíros állásnak mert egyrészt sok bölcsészt ismerek mind kb. vagy nincs munkája vagy keres minimálbért.

2014. jún. 16. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!