Azt már tudom hogy vannak angol nyelvű képzések is kint, én is angolos vagyok, németül igen alapfokon ha tudok, már rég nem használtam.
A kérdésem az lenne, hogy ha angol nyelvű képzésre jelentkezek is feltétel-e a német nyelvtudás a felvételihez?
Van olyan egyetem Ausztriában, ahová elég angollal jelentkezni?
Fontos lenne nekem az információ, de egyelőre nem találtam erről biztosat.
2013. jan. 11. 13:25
1/7 anonim válasza:
Olyan egyetem nincs, de olyan képzés van, ami angol. Az egyetemek honlapjáról kibogarászhatod ezeket, de biztos vagyok benne, hogy a barátod (gugli) is segít, ha jó szavakat írsz be.
Angol nyelvű képzések esetén nyilván nem szükséges német nyelvvizsga. De a mindennapi élethez célszerű a kiutazás előtt feltornászni a németedet.
2013. jan. 11. 13:38
2/7 A kérdező kommentje:
Keresgéltem, olyat találtam ami angol nyelvű képzés, viszont tandíjas.. és olyat olvastam h angol szakoknál más a felvételi módja, meg h nagy része tandíjas. :(
nekem meg nincs pénzem tandíjra, de keresgetek még.
A németet mindenképpen feltornásznám majd, persze.
És köszi a válaszod, még keresgélek!
2013. jan. 11. 13:56
3/7 anonim válasza:
Nem meglepő, hogy fizetős. Az itthoni idegen nyelvű szakok nagy része is fizetős. Sőt, az a szak, amelyik teljes egészében idegen nyelvű, az államilag elő van írva, hogy fizetős kell legyen. Nálunk a BME-n pl van olyan angol nyelvű szak, ami nem fizetős, de ezt úgy oldják meg, hogy néhány tárgyat magyarul hirdetnek meg (és aztán angolul tartják).
2013. jan. 11. 16:04
4/7 Retekszisz válasza:
Szia! Gondolom, alapképzés iránt érdeklődsz. Ha igen, akkor itt a helyes válasz a kérdésedre: Egyetemen egyetlen angol nyelvű alapképzéses szak indul, az Uni Wienen az English and American Studies nevű, kb. az itthoni anglisztikának emgfelelő szak. Itt minden óra angolul van, azonban a felvételihez szükséges nyelvvizsga. Ezen kívül csak főiskolán (Fachhochschule) tanulhatsz angolul. Itt azonban minden képzés tandíjas, és elég nehéz felvételi vizsgák vannak.
2013. jan. 11. 20:08
5/7 anonim válasza:
Feltétel a német nyelvtudás, B2es szintű nyelvvizsga. Mindegy, hogy te angolul fogsz tanulni később vagy sem.
2013. jan. 13. 17:14
6/7 A kérdező kommentje:
az előbbi kommentnek ahogy megörültem hirtelen, úgy a 2. egyből le is lombozott.. :) Igen, fontos részlet volt, kell-e német nyelvvizsga akkor is.. Köszi az infót!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!