Általános kérdések külfödi ösztöndíjakról, és oktatásról? ( többi lent :-) )
Na, ez egy kicsit sok kérdés, haladjunk sorban.
Franciaország EU-tagállam, oda lényegesen egyszerűbb kijutni, mint Ausztráliába vagy az Egyesült Államokba. Nem kell hosszú hónapokig tartó (és drága) procedúrát végigcsinálni a tanulóvízumért, mert EU-n belül nem kell vízum. Ösztöndíjakban nem tudok neked segíteni, de abban biztos vagyok, hogy ingyen nem fogod megúszni egyik országban sem.
A nyelvvizsga nehézségét te magad tudod legkönnyebben eldönteni, letöltesz valahonnan egy mintatesztet, és megnézed benne a feladatokat. Egy magyarországi középszintű nyelvvizsgánál egészen biztosan nehezebb a TOEFL, de tényleg te magad tudod legjobban megválaszolni magadnak ezt a kérdést. Az amerikai és a brit angol különbségét nagyjából csak a listening részen érzékelheted, mert írásban nincs túl sok különbség, a szóbelin meg úgy beszélsz, ahogy tudsz. Az amerikai angolra egyébként elég könnyű kihegyezni a fület: csupán végig kell nézni néhány amerikai filmet és sorozatot eredeti szinkronnal. A végére már talán az akcentusod is inkább az amerikai angol felé fog hajlani, mint a brit felé :)
Én nem rég nyertem el egy amerikai ösztöndíjat, és már tanultam Franciaországba, úgyhogy ezt a kérdést mintha nekem találták volna ki megválaszolásra. :)
USA-ba ha alapképzésre már kimennél, akkor SAT vizsgákat kell tenni (nézz utána, hogy miből, ez szakfüggő). De készülj fel, mert alapképzésre, itthonról, én nem tudok róla, hogy létezne ösztöndíj. Kint lehet, hogy tudsz szerezni, máskülönben elég nehézkesen fog menni, önerőből pedig szinte kizárt. Ha felmész általad preferált egyetemek honlapjára, akkor ott szinte mindig találsz infót arról, hogy milyen eredményekre szoktak ösztöndíjakat adni.
A TOEFL vizsga nem vészes, itt írok arról amikor én csináltam: [link]
Franciaországba kikerülni ténylegesen egy nagyságrenddel könnyebb. Viszont hogy állsz a franciával? Van a Francia Intézet, annak a honlapján nézzél körül (campusfrance.org), ott részletesen leírják a kérdéseidre a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!