Ki lehet menni az USA-ba iskolaváltással?
Figyelt kérdés
Itthon járok egyetemre, és mondjuk úgy, mintha itt váltanék sulit, tehát nem ösztöndíjjal. Hogy ott kapjak diplomát. Lehet ilyet? Vagy mondjuk ösztöndíjjal, és utána átkerülni. Egyáltalán, lenne ennek értelme úgy, hogy azért gondolkodok ilyesmin, kinn akarok maradni? Azt tudom, hogy szimplán a kiutazáshoz milyen papírok és egyebek kellenek, de nem tudom, fenti formában van-e ennek lehetséges menete, s ha igen, mi. válaszokat köszönöm előre is.2012. nov. 12. 02:44
1/2 anonim válasza:
Simán lehet, ha annyira el vagytok eresztve anyagilag, hogy súlyos milliókat fizessetek ki évente a tanulmányaidra.
2/2 anonim válasza:
Van esély hogy ha azonos képzésre mész akkor elfogadnak tárgyaidat, de szerintem nem sok ember van aki ebben tud saját tapasztalattal szolgálni. A rendszer BSc-n elvileg működik, MSc már kicsit más kint, pl vannak képzések ahol nem kell diplomát írnod, van olyan ami egyben van a mester és a doktori, stb..
De megfontolandó, hogy ha nem tudsz elérni egy ösztöndíjat sem, akkor valószínűleg a jobb egyetemekre sem fognak felvenni, és hogy ennek ellenére megéri-e rákölteni azt a rakat pénzt egy közepes vagy gyenge egyetemre. Az állampolgárság nem attól jön hogy kint tanulsz-e vagy nem, az kicsit más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!