Tanulás Angliában, vagy máshol külföldön?
Sziasztok!
Gondolom sok ilyen kérdést tettek már fel, de ha van időtök (normális) válaszokat adni, akkor azért nagyon hálás lennék :)
Szóval most vagyok másodikos a gimiben, és a továbbtanulást mindenképpen külföldön (Angliában) képzelem el. (nem, nem utálom Magyarországot.)
Remélhetőleg lassan megvan a középfokú nyv-m, utána pedig egyből készülök tovább a felsőfokúra is.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy Angliában érdemes-e, lehetséges-e továbbtanulnom - (nem az Oxfordon, vagy hasonló kaliberű egyetemeken gondolkodom, mert számomra azok esélytelenek, hiába vagyok 4-es, 5-ös tanuló)- valamilyen közepes szintű egyetemen, mondjuk University of the Arts London, mert ez a téma érdekel inkább.
Szóval esélyes, hogy felvegyenek, legyen lakásom, munkám, értitek? Anélkül nem lehet odamenni. Mennyire nehéz az ottani tanulás, élet, megszokás? (bár már kétszer voltam Angliában, csak pár hétre, az alatt annyi mindent nem lehet "megszokni", bár csodás volt:) ja és nem feltétlenül London számomra Anglia)
Vagy ha esetleg van bármilyen ötletetek, hogy hol vannak ilyesmi egyetemek, amik jók is, olyan helyen, ahol az angol nyelvtudással boldogulni lehet, németül nem tudok. Egyébként, ha szerintetek máshol kellen körülnéznem, akkor azokat az ötleteket is szívesen veszem. :))
Előre is köszi mindenkinek, aki normálisan segít(ett) ;) :D
Szia,
Szerintem lesz munkád meg életed, ha normális egyetemre mész és rendesen tanulsz. London a legdrágább hely az összes közül! Mondjuk ez a szakma...
Itt egy rangsor az UK egyetemeiről, lehet válogatni és nézelődni.
Mint az látható, még a legjobb egyetemeknél is csak 75% körüli az elhelyezkedési arány, és 50% az átlag. Ez a szakma nagyon rizikós.
A felvételi menetéről meg opciókról meg itt olvashatsz részletesebben:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
Ha van még kérdés,privátban megtalálsz. Bár a humán tárgyakhoz nem sok közöm van, szóval szaktanácsadást ne várj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!