Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen fajta iskolába járhatné...

Milyen fajta iskolába járhatnék Németországba? Jelenleg 16 éves gimnazista vagyok.

Figyelt kérdés

A szüleim úgy döntöttek, hogy valahová lépni kell ebből az országból, ebből kifolyólag apukám pár hónapja kiment Németországba egy régi ismerőséhez, bejött neki a munka meg minden, de igazából nem is ez a lényeg, hanem, hogy anyával mi is úgy döntöttünk, hogy mennénk.

Ezzel kapcsolatban szeretném feltenni a kérdésemet, szóval:

Én jelenleg 16 éves vagyok a kimenetelt Január-Február környékére tervezzük. Én odakint egy nagyon, de tényleg nagyon alapszintű nyelvtudással milyen iskolában tudnék elhelyezkedni? Olvastam, hogy úgynevezett Hauptschule-be veszik fel a bevándorlókat, akik nem tudnak jól németül. Hogyan működik ez a felvétel dolog, milyen ez a Hauptschule?

Igazából az egész dolognak utánanéztem, csak szeretném, ha valaki megerősíteni a dolgot.

Nekem úgy jött le az eddig olvasottak alapján, hogy kimegyünk lakcímbejelentés utána kapunk egy levelet, hogy melyik iskolába mehetnék(ennek is utánanéztem találtam is a városban ilyet - Singen - a város neve), elmegyünk oda beiratkozni és ennyi?

Írhat bárki, de leginkább azok válaszát várom, akinek van valamilyen tapasztalata ez ügyben.

2012. okt. 18. 20:27
 1/1 anonim ***** válasza:

A német oktatási rendszer nagyon sokféle, akár bundeslandonként is változik. A középiskolások azt hiszem 3 vagy 4féle iskolába járhatnak, Realschule, Gymnasium, Hauptschule, meg még egy talán. Azt, hogy melyikbe vesznek fel ilyen "adottságokkal" nem tudom, de ha ezt olvastad biztos így van.

Anémetországi magyar nagykövetségen érdemes érdeklődni, vagy apukádat megkérni érdeklődjön, ő (ha tényleg minimális a nyelvtudásod) valószínűleg jobban meg fogja tudni érdeklődni.

2012. okt. 20. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!