Bécs vagy Magyarország?
Jah, ingyen van az oktatás. (Az "ingyenes tandíj" kicsit értelmetlen....)
Csak mondjuk kolit nem kapsz 80 ezernél olcsóbban egy hónapra. Ha elmész kocsmába, 3,5 euró egy sör.
Egy menü a koli "menzáján" 6 euró.
Magyarországon annyira ingyenes, hogy alá kell hogy írd a hallgatói szerződést, azaz rabszolga munkáért kevés fizetésért itthon kell dolgoznod majd minimum 6 évet.
Bejuttotam Magyarországon a Corvinusra, és közbe Ausztriába is felvettek. A Corvinust nem kezdtem el. Mindenki őrültnek tartott, hogy Magyarország egyik legjobb egyetemét nem kezdtem el. Viszont nekem más járt a fejemben. Tudtam hogyha itt maradok, esélyem nem lesz egy jobb életre... Ausztriát választottam és nem bántam meg. És most Corvinus vagy nem, majd elvégzem a mester diplomát egy még jobb egyetemen mint a Corvinus.
Én itt élek Angliában, itt a minimálbér legalább 300 ezer forint.
Minimálbérből is félre tudsz rakni legalább havi 150-et.
Magyarországon mennyit tudsz félre rakni minimálbérből?
Segítek: megélni se tudsz...
És vicces hogy a diplomások annyit SE keresnek Magyarországon, mint egy mosogató, kitchen porter meg felszolgáló itt Angliában.
Ilyenkor nagyon szeretnek jönni az emberek azzal hogy igen de megélhetés...
Na a megélhetés az kb annyi hogy én a szobámért havi 105 ezer forintot fizetek, kajára ki tudsz jönni 50-60 ezer forintból egy hónapra. És még minimálbérből is félre tudtál rakni 150 ezer forintot Angliában ! Akkor mondok egy durvábbat, még nincs meg a diplomám (Bécsbe járok FH-ra, távoktatásban csinálom a diplomám, angol nyelven. Németül nem sokat tudok.) És így 1400 Fontot kapok kézbe (495 ezer forint) PHP fejlesztőként.
A legjobb amit tudsz tenni, hogy azonnal elhúzol az országból. Szeretem Magyarországot, de az a gazdaság és politika ami ott megy, nem érdemes maradni. Azért mégis csak durva hogy ott egy 5 éves tapasztalattal rendelkező mérnök annyit keres mint itt Angliában egy kezdő...
A Corvinusrol annyit, hogy bar Mo.-on kiemelkedoen jo, vilagszinten egyedul a QS ranglistan tud bejutni;..a legjobb 500-600 koze. Senki sem esik tole hasra orszaghataron kivul, sot..azt se tudjak mi fan terem.
Jo dontes volt becs.
A kerdezonek is ezt javcaslom: ha az anyagi fedezet megvan, akkor mindenkeppen becs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!