Milyen az osztrák egyetemek műszaki karai?
Érettségire meg lesz a német felsőfok remélhetőleg és úgy tudom 2012. január 1-jétől ingyenes sok főiskola, egyetem Ausztriában. Ezért lehet kint szeretnék tanulni majd, erre lesz még kb. 2-3 évem, hogy eldöntsem belevágok-e.
Arra lennék kíváncsi, hogy pl. egy BME vagy Miskolci Egyetemen gépészeti karaihoz képest milyen ott az oktatás, ha ott végeznék azután jó lehetőségem lenne egyből ott elhelyezkedni?
Jó, amit írt az előző, ha külföldön szeretnél érvényesülni, akkor ott érdemesebb elvégezni az iskolát. Pl. a bécsi egyetem világszerte híres, szórják is rendesen a népet. Viszont elég sok forgolódás volt mostanában a tandíjazás terén, mert olyan sokan jelentkeznek, részben az idei német tanulóáradatnak köszönhetően, amit nem bírnak el a felsőoktatási intézmények, és ezért vszeg valamilyen kvótát hamarosan be fognak vezetni (eddig kb. mindenkit felvettek), csak azt kell kidolgozniuk, hogy miképpen ne ütközzön az EU-s szabad áramlási törvénybe. Szóval mire te oda érsz, lehet hogy elég sok hely már tandíjas lesz. Emellé még számold, hogy dolgoznod is kell, hogy eltartsd magad, mert nem olcsó ott az élet, van aki szerint 2 szemeszter = 1 év cirka 1 millió körül van forintban. Persze a fizetések is magasabbak, de azért egy komolyabb szak mellett húzós tud lenni a dolgozda. Egyébként a német egyetemeken van tandíj, de nem olyan vészes, így azoknak is érdemes utánanézni.
Ausztriai továbbtanulással foglalkozó magyar diákszervezet: [link]
en jartam TU-Wien Maschinenbau szakra, az eleg kemeny volt...1 evig birtam. fingom sincs itthon milyen mert itthon sosem jartam egyetemre, de ami ott volt az hardcore volt a javabol. most atmentem FH-ra Mechatronik/Robotik-ra, itt is van szopas boven de csinalhato szak.
ha kint akarsz dolgozni mindenkepp kint tanulj, az oriasi elony mert latjak hogy nem csak nyereszkedni akarsz hanem ott akarsz becsuletesen melozni/elni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!