Bécsi orvosi egyetemre ez elég?
11-be megyek és úgy néz ki lesz egy középfokú ÖSD nyelvvizsgám. 1) kérdésem: Középfokú nyelvvizsga elég a a bécsi orvosi egyetemen a beiratkozáshoz?
2) kérdésem: Az első vizsgámig lesz 6-7 hónapom. Ez elég a felzárkózáshoz, a biztos nyelvtudáshoz, amellyel már jól érthetem az előadásokat?
Van egy középfokú nyelvvizsgám (igaz, csak TELC-es, az ÖSD talán komolyabb...), plusz két félévig tanultam szakmai németet.
Most kint vagyok nyári gyakorlaton Ausztriában, és nagyjából semmit nem értek.
Az orvosokat még úgy, ahogy, de azt is csak azért, mert a szakszavakat ismerem, és mivel tanultam már elég sok mindent (harmadévet végeztem), így össze tudom rakni a dolgokat. De abból, amit a betegek mondanak, a "herr doktor"-on kívül semmit nem értek. Olyan dialektussal beszélnek, hogy az már fáj. Köze nincs az általam tanult némethez....
Bnőm (aki kint van velem) német speces osztályba járt, felsőfokú nyelvvizsgája van, nah ő viszonylag jól elvan. De a betegeket ő sem mindig érti.
És azért az orvosi tananyaga magyarul sem egyszerű. Nem hiszem, hogy középfokú nyelvtudással meg fogod érteni...
Ugye azt tudod, hogy a bécsi orvosira kell írni valamiféle német felvételit?
Nekem idén egyik évfolyamtársam megírta, de nem sikerült bekerülni, így beiratkozott gyógyszerészetire, ahol nem kellett semmiféle felvételi.
Ezenkívül van egy másik ismerősöm, aki szintén ott jár , és mondta, hogy középfokúval ment ki, és 2-3 hónap alatt belerázódott ebbe a németül beszélős dologba, és mindent megértett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!