Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Bécsi orvosi egyetemre ez elég?

Csakegypali kérdése:

Bécsi orvosi egyetemre ez elég?

Figyelt kérdés

11-be megyek és úgy néz ki lesz egy középfokú ÖSD nyelvvizsgám. 1) kérdésem: Középfokú nyelvvizsga elég a a bécsi orvosi egyetemen a beiratkozáshoz?

2) kérdésem: Az első vizsgámig lesz 6-7 hónapom. Ez elég a felzárkózáshoz, a biztos nyelvtudáshoz, amellyel már jól érthetem az előadásokat?

2012. aug. 1. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy az orvosi magyarul is piszok nehéz, nem hogy idegen nyelven. Tehát szerintem kevés.
2012. aug. 1. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Van egy középfokú nyelvvizsgám (igaz, csak TELC-es, az ÖSD talán komolyabb...), plusz két félévig tanultam szakmai németet.

Most kint vagyok nyári gyakorlaton Ausztriában, és nagyjából semmit nem értek.

Az orvosokat még úgy, ahogy, de azt is csak azért, mert a szakszavakat ismerem, és mivel tanultam már elég sok mindent (harmadévet végeztem), így össze tudom rakni a dolgokat. De abból, amit a betegek mondanak, a "herr doktor"-on kívül semmit nem értek. Olyan dialektussal beszélnek, hogy az már fáj. Köze nincs az általam tanult némethez....

Bnőm (aki kint van velem) német speces osztályba járt, felsőfokú nyelvvizsgája van, nah ő viszonylag jól elvan. De a betegeket ő sem mindig érti.

És azért az orvosi tananyaga magyarul sem egyszerű. Nem hiszem, hogy középfokú nyelvtudással meg fogod érteni...

2012. aug. 1. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam Bécsben az Allgemeines Krankenhaus-ban. Az ún. wienerisch-dialektus néha nagyon érthetetlen, de ezt meg lehet szokni. Az egyetem viszont nem túl jó, elképesztő mennyiségű hallgatót vesznek fel, így teljesen személytelen a képzés. Ha már ausztria és orvosi, akkor én Graz vagy Innsbruck mellett döntenék.
2012. aug. 1. 22:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Annyit azért hozzáteszek, hogy én Linzben vagyok, nem Bécsben. De az osztrák német akkor sem hochdeutsch....
2012. aug. 1. 22:30
 5/7 A kérdező kommentje:
hmm értem:) és mi lenne akkor ha 1,5 évet lennék Bécsben mielőtt elkezdeném a tanulmányaimat annyi idő valamire csak elég + még egy középfukú:) vagyaddig talán megcsinálom a felsőfokút,de ez amugy csak egy b terv mert hallotam hogy ott sokkal kedvezőbb árak mellet tanulhatok,mindenesetre szeretnék itthon bekerülni államilag támogatottra:) és köszi a válaszokat:)
2012. aug. 2. 18:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Csak hát ez lenne a b terv ha itt nem vennének fel államira:) De akkor sem adom fel:D megfogom tanulni:)
2012. aug. 4. 22:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Ugye azt tudod, hogy a bécsi orvosira kell írni valamiféle német felvételit?

Nekem idén egyik évfolyamtársam megírta, de nem sikerült bekerülni, így beiratkozott gyógyszerészetire, ahol nem kellett semmiféle felvételi.

Ezenkívül van egy másik ismerősöm, aki szintén ott jár , és mondta, hogy középfokúval ment ki, és 2-3 hónap alatt belerázódott ebbe a németül beszélős dologba, és mindent megértett.

2012. aug. 29. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!