Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Bécsben hol érdemes tanulni?

Bécsben hol érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Fizikus, vagy villamosmérnök szeretnék lenni és érdeklődnék, hogy milyen bécsi egyetemeket tudnátok ajánlani erre a célra? Illetve, hogy milyen nyelveken lehet tanulni, mennyi a tandíj (ha van), hogyan lehet jelentkezni az egyetemekre, mi alapján vesznek fel embereket (pl: kell írni egy felvételit). Még van egy pár évem míg érettségizem, és csak tisztában szeretnék lenni azzal, hogy mire számíthatok. Válaszokat előre is köszönöm!
2012. júl. 2. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:
A Technische Universität (TU), a bécsi műszaki egyetem az amit keresel. "Milyen nyelveken lehet tanulni?" - ezalatt az oktatás nyelvét érted? mert akkor természetesen németül. Tandíj jelenleg nincsen, viszont mire te érettségizel, addigra nagy valószínűséggel lesz, ~500 euró/félév, de ezt nem lehet most még megmondani. Nincsen felvételi, ha megvan az érettségid, akkor felvesznek.
2012. júl. 2. 23:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, a tanítási nyelvre gondoltam, abban az esetben, ha valaki nem perfekt német milyen esélyei vannak? Továbbá ott, akkor nem lesz költségtérítéses szak, vagyis mindenkinek fizetni kell majd bármire jelentkezik?
2012. júl. 3. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Mivel most még nincs bevezetve a tandíj, így nem tudom pontosan megmondani, de ha bevezetik tudtommal úgy lesz, hogy mindenkinek, minden szakon kell fizetni a tandíjat az adott egyetemen. Az egyetemek pedig maguk döntik el, hogy mikor vezetik be, van ahol előbb, van ahol később lesz bevezetve.
2012. júl. 3. 11:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ!
2012. júl. 4. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!