Ez lehetséges lenne? Egyetem alatt.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges lenne az, hogy itthon elkezdem az egyetemet, majd egyetem közbe vállalok munkát abban az országban ahova szeretnék költözni (ez lenne Paraguay, beszólásokat nem kérek) , és kint befejezem az egyetemet??
Természetesen érdeklődök a munkák iránt, meg hogy milyen lehetőségek vannak.
Asunción, Paraguay fővárosa, lenne a cél.
Lehetséges lenne? Így átigazolni másik egyetemre?
Mit szóltok hozzá?
Megvalósítható?
Én kétlem, hogy letudnád kint akkreditálni a tárgyaidat, két normális egyetem között ez nem hiszem hogy zökkenőmentesen menne.
Jobb helyeken az akkreditáció úgy működik, hogy minden meglévő tárgyról kell kérni egy tantervet, ezt az új tanár összehasonlítja a sajátjával és amennyiben x%-os egyezés van elfogadja, ha nem, akkor nem. Na most ezekről hivatalos fordítást kellene kérned, blablabla... Én úgy gondolom, hogy ez túl macerás lenne és mivel más országba mennél, lehet totál más is az oktatás, nem is ugyanazok a tárgyak vannak stb, ergo kezdhetnéd előröl! Mondjuk azon is sok múlik, hogy milyen szakról van szó, mert értelemszerűen pl. egy joggal kint nem sokra mész.
Közgazdaságról lenne szó, amúgy mivel osztott képzés, ezért letenném az alapot ami 3 év, utána kint ha lehetőség van akkor mesterképzés.
Nem tudom hogy közgazdaságnál mennyiben változik a tanterv vagy ilyenek.
Nyilván joggal nem akarnék kimenni.
érdeklődd ezt meg a kiválasztott egyetemnél, hogy elfogadják-e egyáltalán a Mo.i papírjaidat. mivel nem EU, mondhatják azt is, hogy sorry, nem fogadjuk el, ergo """feleslegesen""" tanulod meg Mo.on a dolgokat (nyilvánvalóan a feleslegest itt úgy értem, hogy semmilyen tudás sem felesleges :) csak nem biztos, hogy átvennének mesterképzésre).
érdemes írni az egyetemeknek, levázolva a szitut, hogy ez van, ezt szeretném, hogy a legegyszerűbb vagy mi a módja, elfogadják-e az otthoni papírjaidat stb. bővebb felvilágosítást csak ők fognak tudni adni, nem hiszem, hogy itt túl sok embernek lenne személyes tapasztalata Paraguay-jal kapcsolatban :)
sok sikert előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!