Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön is 8 év az általános...

Külföldön is 8 év az általános,4-5 év a középiskola?

Figyelt kérdés
Amerikában hogy van? Nyelvi előkészítő más országban is van?
2012. ápr. 24. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia,

Amerikáról nem tudok, de szinte minden országban vannak olyan gimnáziumok, ahol 0. évfolyam (nevezzük így) járni lehet.

PL: International Baccalaureate. Negyon nehéz bekerülni, bármelyik országról is legyen szó, nagyon drága, de megéri.

Mivel a szüleimnek sikerült elhelyezkedniük Svédországban, én oda jártam 6. osztályos koromtól, az általános iskola 9 évig tart, a gimnázium inkább 4-5 év.

Ez az egyetlen ország, ahol ingyen tudsz IB iskolába járni ingyenesen, ha EU tag vagy........... mármint az országod.....

Írországról tudom még, hog y 7 év az általános, utána lehet eldönteni, hogy szakközép, v gimi.

Egyébként a legtöbb norvég és finn iskolában is a svéd rendszerhez hasonlóan működik. :)

2012. ápr. 24. 15:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2012. ápr. 24. 15:21
 3/4 anonim ***** válasza:

amerikaban kicsit maskeppen van:

1-5-ig (legalabb is kb igy van) elementary,

6-8-ig middle school

9-12-ig high school

2012. ápr. 24. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:
svédországban pl csak 3 év a gimi.
2012. ápr. 24. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!