Mekkora a kereslet külföldön a közgazdászok iránt? Az igaz, hogy itt Magyarországon alig van kereslet irántuk?
Általánosan kérdezem, de ha a közgazdászon belüli szakmákra/állásokra is lebontjátok a választ, azt is megköszönöm! :)
Főleg a valutaváltások, illetve a jelenlegi gazdasági helyzet érdekel.
külföldön egy jó egyetemen végzett közgazdásznak mindig lesz munkája.. és jól meg is fizetik.
magyarországon is ez a helyzet (főleg a pénzügy-számvitel szakon végzettek, rengeteg pénzügyesre van szükség)
persze vannak akik előadják, hogy a közgazdász szakma telített és senkinek nincs munkája, de ez nem igaz, manapság MINDENRE ezt mondják - vagy mérnöknek menj vagy semminek mert nem lesz munkád :DD nem kell nekik hinni!
Értem, köszi a választ!
És (többek közt) miért pont az államilag támogatott közgazdászképzések száma csökkent ilyen drasztikus mértékben? Hiszen az írásod alapján szükség van a közgazdászokra. Akkor miért nem egy másfajta képzést vittek le még lejjebb (amire kisebb a kereslet)?
(Természetesen, mellőzzük a " mert x, y hülye" és ehhez hasonló érveléseket!)
Ismét köszi a választ!
Szomorúan veszem tudomásul, ugyanis 10.-esként épp abban lennék érdekelt, hogy bő 2 év múlva felvegyenek államilag támogatott közgazdászképzésre. Szüleim nem tudnák kifizetni a teljes tandíjat (a szegedi SZTE-n pl. 180.000 forint/félév). Pestre pedig szintén költséges feljárni a kollégiumi+utazási költség miatt. Így kénytelen leszek vagy nagyon keményen tanulni, hogy bejussak arra a kevés államilag támogatott helyre, vagy folytathatom a rabszolgasághoz hasonló diákmunkát, hogy meglegyen a szükséges összeg... Nagy dilemma...
hát, ott a diákhitel. az fedezi az egész tandíjat. bár, én biztosan nem venném fel. több mint egymilliós adósságod lsz abban a pillanatban, hogy ott a kezedben a diploma.. ráadásul már most is nehéz munkát találni, mire te diplomázol addigra hidd el, csak rosszabb lesz :D
én ezért megyek jövőre külföldre egyetemre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!