Hol lehet Nemetorszagban olyan nyelvvizsgat rakni amit Mo. -on is elfogadnak?
Szerintem a Németországban csinált nyelvvizsgák nagy részét nem fogadják el otthon.
A standard az a Goethe-Institut, viszont az egynyelvű (azaz nem német-magyar vizsga, hanem csak német)és ezért otthon nem nagyon fogadják el - ha jól tudom. Ezen kívül amiket még én ismerek az a TestDaF és a DSH. Ezek állítólag nehezebbek, és ezek is egynyelvűek, úgyhogy szerintem ezt sem fogadják el otthon.
Ha kint vagy, szerintem megéri hazamenni nyelvvizsgázni, mert azt biztos elfogadják, és jó eséllyel olcsóbb is mint itt kint. (Múltkor néztem én is a kinti vizsgákat, és ha jól emlékszem 75 ezer HUF körül volt a Goethe-nél a C1-es vizsga.)
De érdemesebb lenne otthon hivatalos helyen utánaérdeklődni.
Hello,
Én Telc B1-et csináltam.Mivel 4eve volt,már Nem is tudom,mennyibe került,de Nem volt Sok.Viszont-mivel az otthon szerzett diplomamhoz kellett-,otthon 'honosittatni'kellett,ervenyesittetni a Nagykövetségen.
Ha még van kérdésed,felfrissítem a memom :) kérdezz priviben!
2.vagyok.
Még annyit,hogy az enyém egyáltalán Nem volt nehéz,a szóbeli része sem és otthon csak bevittem a Nagykovetsegre,ervenyesittettek-illetekbelyeg,stb-aztán már valthattam is ki a diplomam :)
Ami itthon akkreditált, azt elfogadják honosítás nélkül is.
Ilyen a Goethe és a TELC, amit minden további nélkül kint i le tudsz tenni, sűrűn vannak vizsgaidőpontok.
Vagy az ÖSD, de az osztrák székhelyű, de ha azt teszed le, ugyanúgy elfogadott mindenhol.
DSD egy olyan ingyenes nyelvvizsga, amit a német állam rendez itthoni középiskolákban lehet letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!