Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldi cégnél szeretnék...

Külföldi cégnél szeretnék munkát vállalni, milyen szakra/ suliba menjek?

Figyelt kérdés
Az angolt jól beszélem, meg van a nyelvvizsgám is, meg németet is tanulok, sőt ha kell más nyelvet is hajlandó vagyok tanulni, tehát a nyelv számomra nem akadály. Külföldi cégnél szeretnék munkát vállalni,és szerintem ott is szeretném felsőfokú tanulmányaimat elkezdeni,befejezni ÉN BIZTOS NEM MARARDOK ebben az országban. Szeretek emberekkel találkozni, "állítólag" :) megvan az ehhez szükséges kisugárzásom..:ddd DE akkor ha ilyenek a céljaim, hol kezdjek bele? :D
2012. febr. 20. 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:

milyen szinten beszéled az angol? középfokú vajmi kevés lesz egy külföldi egyetemre való bekerüléshez (itt gondolok a UK-re), de még egy német/osztrák egyetemre is jelentős (itt gondolod felsőfokú) nyelvtudás kell a bekerüléshez.

milyen külföldi cégnél? milyen szakterületen? melyik országra gondoltál?

kisugárzás jó ha van meg egy plusz ha barátságos vagy, de ez elég kevés akármilyen külföldi munkához (persze, takarítóhoz, "aljamunkához" elég), de ne várd, hogy majd két kézzel fognak utánad kapni akárhol.

a UK-be pl bekerüléshez kell: personal statement (motivációs levél), reference egy tanártól/munkáltatótól, és általában színötös vagy 5-ös átlagú érettségi (persze egyetem függő, egy gyengébbre kevesebbel is be lehet kerülni), angol nemzetközi felsőfokú (TOEFL/IELTS) és egy jó rakat pénz egyetemkezdéshez (tudom miről beszélek, mert én is a UK-ben tanulok).

a google.co.uk a legjobb kiindulási alapod, egyrészt fejleszd a nyelvtudásod, másrészt meg bármilyen infót kidob (ha beírod a megfelelő címszavakat mint pl university, education, admission vagy hasonlók).

ha csak nem takarítóként vagy örömlányként akarsz dolgozni idekint, akkor nagyon javaslom, hogy feküdj rá a tanulásra és ahelyett, hogy itt bizonygatod a kisugárzásod, inkább az eszedet bizonygasd és kezd el használni a google-t, olvass el minden használhatót a külföldi munkákról ill. egyetemekről. ha tényleg ilyen komolyak a céljaid akkor már rég a ucas.com-on lógnál és olvasnád az infókat..

2012. febr. 21. 04:38
 2/2 A kérdező kommentje:
A középfokú angolt 14 évesen megszereztem.;D azóta a németet nyomom, ja meg persze csak hetek/hónapok kérdése, h mikor lesz meg a felsőfokúm angolból.. mint mondtam, azzal nincs baj :D éppen azt akartam elkerülni h vk bizonygassa h ilyen-olyan nyelvtudás kell :D a kisugárzást csak azért írtam,h nekem való az ilyen munka:D szépen "félreértetted" De ha szeretnéd, majd meglátogatlak téged örömlányként. is :DD TOEFL nyelvvizsga, az nagyon jó .:)köszi az oldalakat.
2012. febr. 21. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!