Külföldi cégnél szeretnék munkát vállalni, milyen szakra/ suliba menjek?
milyen szinten beszéled az angol? középfokú vajmi kevés lesz egy külföldi egyetemre való bekerüléshez (itt gondolok a UK-re), de még egy német/osztrák egyetemre is jelentős (itt gondolod felsőfokú) nyelvtudás kell a bekerüléshez.
milyen külföldi cégnél? milyen szakterületen? melyik országra gondoltál?
kisugárzás jó ha van meg egy plusz ha barátságos vagy, de ez elég kevés akármilyen külföldi munkához (persze, takarítóhoz, "aljamunkához" elég), de ne várd, hogy majd két kézzel fognak utánad kapni akárhol.
a UK-be pl bekerüléshez kell: personal statement (motivációs levél), reference egy tanártól/munkáltatótól, és általában színötös vagy 5-ös átlagú érettségi (persze egyetem függő, egy gyengébbre kevesebbel is be lehet kerülni), angol nemzetközi felsőfokú (TOEFL/IELTS) és egy jó rakat pénz egyetemkezdéshez (tudom miről beszélek, mert én is a UK-ben tanulok).
a google.co.uk a legjobb kiindulási alapod, egyrészt fejleszd a nyelvtudásod, másrészt meg bármilyen infót kidob (ha beírod a megfelelő címszavakat mint pl university, education, admission vagy hasonlók).
ha csak nem takarítóként vagy örömlányként akarsz dolgozni idekint, akkor nagyon javaslom, hogy feküdj rá a tanulásra és ahelyett, hogy itt bizonygatod a kisugárzásod, inkább az eszedet bizonygasd és kezd el használni a google-t, olvass el minden használhatót a külföldi munkákról ill. egyetemekről. ha tényleg ilyen komolyak a céljaid akkor már rég a ucas.com-on lógnál és olvasnád az infókat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!