Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyiben más külföldön?

Mennyiben más külföldön?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy később az oxfordban szeretnék tanulni. Mivel és magyar vagyok, én tanulhatok ott? Nyilvánvaló, h a nyelvet tudni kell, de ha pl. nem ismerek egy szót akkor meg lehet kérdezni vagy vigyek magammal szótárt? Vagy hogy működik ez, ha angliában nincsen rokonom se ismerősöm?

Leírnátok ezeket? És h mennyire más ott az oktatás mint itthon?

2012. febr. 20. 16:48
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és milyen átlaggal vesznek oda föl?
2012. febr. 20. 16:48
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

azt javaslom, hogy tedd kicsit alacsonyabbra a mércét :)

Oxford-ba egyrészt iszonyatos túljelentkezés van másrészt a bekerülés magyarként egy sima érettségivel nagyon csekély, ha csak nem vagy nemzetközi diákolimpia győztes, ilyesmi.

az Oxbridge egyetemekre (Oxford-Cambridge) amúgy jelentkezni a www.ucas.com oldalon keresztül kell, kell egy personal statement (motivációs levél) meg reference tanártól, ezután interjú, utána vagy kapsz offert vagy nem, és utána még mindig színötös érettségit kérnek általában jópár emletet is plusz nemzetközi felsőfokú (TOEFL/IELTS). am EU van, ott tanulsz, ahol akarsz :)

érdemesebb a többi Russell Group uni-t nézegetni, ebben a top 20 egyetem van benne a UK-ben, mindegyik nagyon nívós és jó hírnevű, és ezekbe sem könnyű a bekerülés (én az egyik skóciai Russell Group egyetemre járok).

hogy ismersz-e egy szót vagy sem: alapból olyan szinten kell állnod, hogy bekerülj, hogy még ha van is olyan szó, akkor megoldod magadnak. a tanár nem fog órán megállni és neked egy szót magyarázni, illetve interjúról szerintem úgy vágnak ki, ahogy vagy, ha szótárral beállítasz hozzájuk. am minek a szótár, pár hónap alatt belejössz az angol nyelvbe idekint, én pl nagyon sok szakszót tudok angolul, értem a jelentését, de a pontos magyar megfelelőjén gondolkoznom kéne. nem kell rokon/ismerős, bár nem árt, ha van.

am nagyon más :D én mindenkinek ajánlani tudom :) jófej tanárok, rengeteg student support service ésatöbbi, akármelyik angol fórumon találsz ezekről rengeteg infót (pl thestudentroom).

ha komolyan gondolod a külföldi továbbtanulást, akkor javaslom inkább a www.google.co.uk használatát pl unversity, admission, tuition címszavakkal, mert itt nem biztos, hogy túl sok használható infót fogsz kapni plusz annyi rengeteg mindent kell tudni a jelentkezésről, hogy órákig tartana mindent csak leírni.

2012. febr. 20. 17:12
 3/6 anonim válasza:
Hát, ha van olyan angol szó,amit nem ismersz, akkor már semmi esélyed az Oxfordra. Az oxfordi egyetem a világ egyik legjobb, legismertebb, legnívósabb egyeteme, rengeteg pénzbe kerül a tandíj (magyar embernek kifizethetetlen, hacsak nem valami seggnyaló, akasztófáravaló politikus gyerkőce vagy), és ezen felül csakis a legjobb átlaggal érkező tanulókat veszik fel. De nem ám úgy legjobb átlagú, hogy bemutatod, amit összecsaltál itt a magyar érettségin, hanem ott folyamatosan bizonyítanod kell, hogy odavaló vagy, kiskomám. Ha nem a 120%-os perfektségű az angolod, nincs tele a zsebed pénzel, akkor inkább húzd meg magad. Micsoda hülye kérdés az, hogy vigyél-e szótárt? Persze, hogy vigyél... bárhová mész külföldre, méghacsak nyaralni is,mindig kell szótár elakadás esetére. Az oktatás pedig minden létező dologban más, ott nem lehet lógni, elcsalni vizsgákat, lébecolni, ott tanulás van, nem úgy, mint itthon, hogy minden félhülye diplomát kap!
2012. febr. 21. 09:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak köszönöm, a másodiknak :

Légyszives ne sértegess!!!! És ha nem tűnne fel, ellentmondást írtál: ha van olyan angol szó, amit nem ismerek, akkor nem vesznek fel oda, de azt is írtad, h vinni kell szótárt, ha elakadok...

Am meg létezik olyan magyar szó is, amit te se, és se, sőt még egy polihisztor(ha ma még van) se ismer...

És minek húznám meg magam. 110%-os perfektségű angollal is simán felvennének joBB suliba...

És ki mondta neked, h én majd csak összecsalom az érettségit, he???

És még valami: nem szoktam ellógni a tanulást soha!!!

És ha meglesz a diplomám akárhol is, nem félhülyén fogom megkapni!!!!

2012. febr. 23. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:

az első válaszoló vagyok, nincsmit :)

másodiknak: Oxfordra nem csak a szókincs számít, de az az egyik alap, meg a sok-sok másik eredmény, amit fel kell tudni mutatni, ezek nélkül esélytelen a bekerülés.

am oké, megemelték a tandíjat 9000 fontra évente, de erre lehet diákhitelt felvenni 1, kettő ha bekerültél és szegény(ebb) családból vagy, akkor adnak akkora ösztöndíjat, hogy abból meg tudsz élni (náluk tilos az egyetem mellett dolgozni, az egyik nyárimunkás munkatársam oda jár töri szakra és elég sokat beszéltünk az egyetemekről, hasonlítgattuk az enyémet az övével ésatöbbi és mondta, h ez így van; pontosan azért, h csak mert valaki csóri - mint a kelet-európaiak többsége -, de bekerülne valahogy, akkor ne az anyagiak miatt essen ki. plusz állítólag akkora mennyiséget kell tanulni, hogy nem bírna az ember egyetem mellett dolgozni).

hidd el, idekint folyamatosan bizonyítani kell, hogy idevaló vagy, az én uni-mon is. elvárások mindenhol magasak, pláne a Russell Group uni-kon (pont tnap beszéltem az advisor of studies-ommal és ő mondta, h itt olyan magasak az elvárások, hogy ha anno itt csinálta volna a diplomáját, akkor lehet, hogy elcsúszott volna kicsit, merth sokkal magasabbak az elvárások évközben meg az év végi vizsgákon, mint anno neki volt. és ugye egy diplománál sem mindegy, hogy honnan van, akár BSc, akár MSc).

am én akárhová megyek külföldre, nem viszek szótárt, 4 nyelven beszélek, úgyhogy valamelyiken csak megértenek :D felesleges túlsúly a repülőn meg kinek van kedve cipelni. aki meg a 4 felajánlott nyelvből (angol, német, orosz, magyar) egyet sem beszél, még megpróbálhatok franciául hebegni-habogni, de na nemár :D

am az oktatás igen, nagyon más - nem lehet ellébecolni ésatöbbi, de az az érdekes, h a mentalitás is más; nem is akarjuk ellógni az órákat, mert érdekesek és ha kihagyjuk, akkor többet ártunk vele, minthogy kihagyunk 1-2 óra alvást a "koránkelés" miatt (hajnali 9től van minden nap előadásom.. hát ilyet még kilátott:D). úgyhogy még másnaposan, bulik után is felkelünk és felhívjuk egymást, hogy akkor 15 perc múlva a metrónál/házunk előtt/házatok előtt/akárhol tali és menjünk az egyetemre, volt már, hogy engem keltettek fel (addig nyomták a csengőt, amíg fel nem keltem), volt már, hogy mi keltettünk fel valaki mást azzal, hogy nemérdekel ha másnapos vagy, mi is, de nem szabad kihagyni az órát. és amikor 9-5ig egyetemen vok labor+előadások és még heti 2x van 5-6-ig előadásom, akkoris rántgatjuk egymást, hogy na, üljünk be, még ha fáradtak vagyunk is, még ha oda sem nagyon figyelünk, de akkoris menjünk el, hátha ragad ránk valami.

vizsgán csalni - nem hülyéskedek, életemben senkit sem hallottam (ismerősöktől, ilyesmitől), hogy valaki puskázott volna. egyrészt mert olyan a vizsgáztatóterem meg annyi invigilator van odabent, h kb esélytelen. meg ha rajtakapnak, akkor akár ki is rúghatnak az egyetemről (nem vicc), plusz a vizsgád úgy ahogy van, nemhogy 1-es, de jegyet nem kapsz rá és credit refused - ergo kevesebb kredited van, nem tudsz továbbmenni a kövi évbe úgyhogy vagy magadtól hagyod ott, vagy évet ismételsz. szal szerintem senki sem meri ezt bekockáztatni, úgyhogy mindenki tanul, mint a kisangyal :))

2012. febr. 24. 00:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2012. febr. 27. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!