Lehet így külföldi egyetemen tanulni? Elvégzem az alapszakot Mo-n, aztán mesterszakot külföldön kezdem, de Magyarországon fejezem be?
Azt tudom, hogy a 2 éves mesterszakot elvégezhetem külföldön is, de ebben az esetben a magyar hallgatói jogviszonyom megszűnik.
Azt nem lehet hogy 1 év ott és 1 év itt? :P
Most őszintén.. az 1 év itt - 1 év ottnak mi értelme lenne??
Amúgy Erasmussal kimehetsz fél évre, vagy 1 évre, nyilván mesterszakon is, de az már a magyar egyetemtől függ, hogy teljes egészében elfogadják-e a tárgyaidat, amit kint tanultál, vagy újra vizsgázhatsz Magyarországon is azokból a tárgyakból, amit te 1 évig ott tanultál.. így lehet hogy a maradék 1 év majd másfél lesz..
de még ezzel együtt is érdemes lehet kimenni, hiszen sok tapasztalatot szerzel.
De most milyen érv szól az ellen, hogy a teljes mesterképzést külföldön csináld?
Nem tudom melyik ország a célod..
De hidd el, ha 1 évre van elég pénzed, akkor azalatt az 1 év alatt meg fogod találni a módját, hogy pénzt keress utána egyetem mellett a második évedre is. (diákmunka, stb...)
Úgyhogy célozd meg inkább a teljes MSC-t külföldön, szerintem.
Mondjuk Nahgy britannia mint kozelebbi orszag ..:D
A valasz tomoren: nem, ilyen joint mesterszak nem nagyon van. Ertelme meg foleg nem; elkezded job kulfoldi egyetemen, es diplomat kapsz a nem tulzottan jonevu magyar egyetemek valamelyikerol? Brillians elgondolas :) Amugy Nagy britanniaban a mesterdiplomak altalaban 1 evesek - nem konyebbek, csak tomoritettek, ergo nehesebbek, de 1 ev, nem ketto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!