Angliában szeretnék egyetemen pszichogiát tanulni. Hogyan működik a jelentkezés külföldi állampolgárként, milyen dokumentumokra van szükségem? Van e lehetőség pénzügyi támogatást igényelni a tanumányaimhoz, és azt pedig hogyan tehetem meg?
Skóciában az állam elvileg kifizeti a tandíjat, amennyiben ez lesz az első diplomád, és EU országból származol.
Angliában a tandíjat meghitelezi az állam, és csak 21 ezer Font éves jövedelem után kell elkezdeni visszafizetni. A lakhatást mindenhol te fizeted, és a felvétel tanulmányi eredmények alapján van (UCAS tariffs).
Az érettségit beszámítják, de iskolafüggő, hogy hogy. Több info: [link]
Skóciában az állam kifizeti a tandíjad, amit nem kell visszafizetni - rest of the UK-ben vissza kell. lakhatásra ilyesmire nem vehetsz fel diákhitelt, csak ha 3 évig folyamatosan a UK területén éltél.
felvételihez personal statement meg reference kell az első körben, ez alapján kapsz offer-t második körben számítanak csak az érettségi jegyek, általában 5-ös átlagot kérnek vagy színötöst.
Elsőben én is felvettem a pszichót idekint (Skócia) :) másodikban már nem, maradok a kémia-biológia kombónál. Amúgy felvi.hu fórumon elég sokan vagyunk, akik külföldön akarnak tanulni (Europass-> Jelentkezés külföldi egyetemre), ha bővebb infó kell, gyere át oda :)
Olyan, hogy "kulfoldi diak" Nagy britanniaban nincs. Dijaknal minden egyetemen eleg vilagosan le van irva, hogy van "Home/EU" meg "Overseas" tandijak. Te EU vagy. Gondolom ez nem meglepo..:) Ezert anyit kell fizetned mint a brit allampolgaroknak, es alapbol jogosult vagy brit diakhitelre is, ami fedezi a tandijat. Visazont "rezsi"-t fedezo rendkuvul kedvezmenyes diakhitelre csak akkor vagy jogosult, ha mar minimum 3 eve az Egyesult Kiralysagban elsz.
Tenyleg no offense, de minden intezmenynel es teljres vilagosan le van irva, a tobbire pedig, tudod a google a legpuszibb pajtas ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!