Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Finnországi egyetemi továbbtan...

Finnországi egyetemi továbbtanulás, tud segíteni valaki?

Figyelt kérdés

Jelenleg 11.-es vagyok és szeretnék Finnországban továbbtanulni, mérnöki pályára (automatic engineering vagy mechanical engineering).

Nem ösztöndíjra gondoltam egy magyar egyetemen keresztül, illetve 1-2 szemeszteres lehetőségre, hanem felvételi kapásból oda.

Kíváncsi vagyok a felvételi menetére, milyen papírok szükségesek, nyelvtudást bizonyító okirat fajtája stb.

Illetve az érettségi hogyan számít be, és hogy kell majd jelentkeznem jövőre.

Ha van valaki, aki már hasonló módon kijutott oda és ismeri a dolgok menetét, megköszönném, ha leírná.

2012. jan. 19. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:

cimo.fi

nyelvtudás nagyon kell, de gondolom az már van :)

2012. jan. 22. 18:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Cambridge, IELTS vagy TOEFL nyelvvizsgát fogadnak el, ez szinte biztos. De egyébként ajánlom h keress rá az adott egyetemek honlapján a követelményekre, ha megy az angol, akkor ott mindent megtalálsz.
2012. jan. 22. 23:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek.

Közbe eljutottam Educatio kiállításra, ahol sikerült beszélnem több finn egyetemmel is.

Azt mondták mind, hogy nem kell nyelvvizsga, csupán jelentkezések alapján Bp-n rendeznek egy 'entrance exam'

-et, és utána csak az érettségi másolatot kell elküldeni.

Már csak az a kérdés, hogy milyen nehézségű ez a vizsga...

2012. jan. 23. 14:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is beszéltem velük. Azt mondták nem nehéz. Azt nézik meg mennyire érted a nyelvet mennyire tudsz beszélni és hogy milyen az alapműveltséged. Ja és nekem azt is mondták hogy idén már be kell jelentkezni különben nem lesz idő.
2012. jan. 24. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!