Németországi egyetemekről valakinek van tapasztalata?
én úgy tudom az ÖSD-vel Ausztriában lehetne egyetemen tanulni, a németországi egyetemek Goethe, TestDaf, vagy DSH nyelvvizsgát kérnek, de ez a kisebbik baj. Nyilván ha kell, megtudnád csinálni ezek közül bármelyiket.
Hát ha megvan, hogy hol fogsz lakni, miből fogsz megélni, miből fogod a tandíjat fizetni, akkor kezdd el a szervezést, énnálam ezek lennének a fő problémák.
Nyilván szaktól is függ. Ha pl. műszaki, természettudományos, infó vagy ilyesmi szakra mész, akkor ott kevesebb fog a némettudáson múlni, és tényleg gyorsan belerázódhat az ember, de vannak olyan szakok, amit külföldiként én biztosan nem csinálnék Németorszégban, mert egyszerűen annyira hátrányba lenne az ember az anyanyelvi tanulókhoz képest, hogy nem érné meg.
Engem az érdekelne, hogy mi kell ahhoz hogy Németországban tanulhassak?
Tényleg kell a két emelt érettségi? Nem elég egy? xD
21L
ki mondta, hogy két emelt érettségi kell?
szerintem emeltszintű érettségi nélkül is lehet tanulni, hiszen a német egyetemek két dolgot néznek: van-e érettségid, és van-e olyan szintű nyelvtudásod, ami lehetővé teszi, hogy te ott előadásokat tudj hallgatni németül.
a harmadik dolog pedig, ami németországi tanuláshoz kell: pénz, vagy németországi rokonok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!