Ki ellenőrzi, hogy jár-e a gyerekem 3 éves korától óvodába? Vagy egyáltalán valahová?
NNem tudom az esetleges elonyokert erdemes-e ket cimen is bejelentve lenni, azon felul, hogy fizethetsz csomo mindent Mo.-on is. Nyilvan Ti tudjatok.
Ellenorzes, gondolom, mint altalaban MO-on lutri es kaosz.
Valoban, ha a gyerkoc kinnt jar ovodaba, akkor meglehetosen neccesen lakhattok Mo.-on, erre meg egy onkormanyzati langelme is rajon. Azt szerintem nem nagyon tudja senki, hogyan is lesz ennek az ellenorzese, hiszen Mo.-on megszuletik egy jogszabaly, torveny, de ennek hatteret nagyivben lebojszintjak.
Egy dolgot nem ertek. Azt irtad, hogy "Nem szeretnék lemondani a Mo-i lakcímünkről, mert számítok rá, hogy néhány éven belül visszaköltözünk, meg van rá az esély"
Miert befolyasolna egy bejelentett Mo.-i lakcim a visszakoltozest? Ha kijelentkezel az orszagbol, akkor vissza is jelentkezhetsz. Ketsegtelen papirmunka az okmanyirodanal, de nem egy nagy ordongosseg, uj szemelyi es lakcimkartya kell, persze. Ha a sajat ingatlanotokrol van szo, az ugy is a tietek, ha meg nem, akkor meg mashova koltoztok. lehetseges, hogy igy elonyokhoz jutnat az ember, masreszt fizetnie is kell, (pl TB)...sanszosan csak van benne valami logika, csak en nem ertem :)
Kicsit a tulbonyolitod a dolgot, szerintem :0 Lakcimkartyat es szemelyit le kell adni, igen, azonban van egy opcio, hogy kb. 2-3 ezer forint befizetese mellett kapsz egy masik kartyat, amin szerepel minden adatod, stb. Ez azert hasznos, mert ha valami tortenne az utleveleddel, nincs macera, hogy igazold, ki is vagy valojaban. Nagyon megeri.
Nem tudom megelhetest kell-e bizonyitani, de EU-n belul szabad a mozgas, pusztan letelepedeshez, hogy bejelentkezel adott cimre, nem kernek semmifele igazolast, hogy dolgozol. Lehetseges, hogy
a magyar burokracia ezt is agyonbonyolitja, de velhetoen csak bemesz egy okmanyirodaba, es adott urlapok kitoltesevel (es perkalassal), kapsz szemelyit plussz lakcimkartyat rovid idon belul.
Az viszont biztos, hogy ha be vagytok jelentve Mo.-on is, akkor ott is fizetietek a TB-t, stb, nem? Azert ez eleg (nagyon) massziv penzkidobas. Vicces lenne, ha csak igy lehetne visszakoltozni barhova is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!