Ha külföldön járok egyetemre, ott lesz a tb kártyám is, oda járhatok ingyenesen orvoshoz?
Figyelt kérdés
Ausztriáról lenne szó, a határ mellett élek. Jövőre kimennék Ausztriába a harmadik évemre egyetemre, 1 évet töltenék ott kinn, lehet ott is fejezném be a sulit. Ilyenkor ott van tb-m, ahol iskolába járok, tehát oda járhatnék orvoshoz is? Az egészségügy ott is "ingyenes", ahogy itt.2011. nov. 23. 17:13
1/5 anonim válasza:
igen igen. Vagy az iskola elintézi, vagy megmondják hova kell menni elintézni.
2/5 anonim válasza:
Ha közben az itthoni egyetemednek is hallgatója maradsz (pl. Erasmus), akkor érvényes az itthoni TB-d. Kint is. Akkor is, ha passzív féléven vagy, feltéve, hogy van magyar állandó lakcímed.
3/5 anonim válasza:
nekem ott nem fogadtadtak el a TB-t es kellett csinaltatnom egy e-Cardot.
4/5 anonim válasza:
ja mármint a magyar TB-kártyát természetesen nem fogják tudni elfogadni, csak a magyar e-tbkártyát... :) bocsánat, azt hittem, ez evidens.
5/5 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva én nem baleset esetére szeretném magam biztosítani, hanem lenne egy Ausztriában támogatott gyógyszer, amit itthon kell most még megvennem (immunterápia, nagyon drágák a cseppek hozzá, Ausztriában támogatják a kezelést, itt nem - ezért). Szóval ezt a gyógyszert szeretném kint támogatottan, olcsóbban megvenni, ehhez kellene a tb.
2011. nov. 29. 15:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!