Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » 18 éves kor után Angliában...

18 éves kor után Angliában tanulni?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségei vannak egy 18-20 éves lánynak, ha szakmát(pl. felszolgáló, szakács, vagy esetleg titkár, asszisztens, bármi) szeretne kint tanulni? Hogy működik Angliában a felnőttképzés? Minden ezzel kapcsolatos dolog érdekel!
2011. nov. 23. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Persze, tárt karokkal várnak, hogy kiképezzenek, még egy font penny adót nem fizettél, de téged már képezzenek ki, nincs ott elég ingyenélő, főleg ilyen semmi "munkára", pincér stb.....
2011. nov. 23. 18:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem meg fogd be. Nem annak a véleményére vagyok kíváncsi, aki ezt így fogja fel. Nem az lenne a "tervem", hogy kimegyek és másnap már oktatásra járok...
2011. nov. 23. 21:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Miert lenne "semmi" munka a pincerkedes? Masreszt a kerdezo ha nem csalodok sehol nem irta, hgy ingyen szeretne tanulni.

Angliaban vannak un. Sixth Form College-k, meg regionalis college-k, ezek viszik a felnottkepzes javat. Azt erosen ketlem, hogy lenne "pincerkepzo", viszont asszisztensi, szakacsi, stb szakmakat tanulhatsz. Ehhez is kellenek alapok, a magyar erettsegit ezena szint szerintem gond nelkul elfogadjak. Alighanem ez is ugy mukodik mint a felsooktatas, azaz EU-s allampolgarkent annyit kell fizetned mint a Brit allampolgaroknak. Nem ket filler, de jelentos konnyites, raadasul a kepzesek tobbsege direkt "levelezo", hogy tudj mellette dolgozni. (Igaz a levelezo nagy britanniaban mast jelent, sokkal tobb orat, mint Mo.-on ilyen jellegu kepzesnel; nehezen kivitelezhetoek, ha nem az adott varosban laksz).

Mindenhol vannak ilyenek, pl [link]

[link]

(Azert ez jutott eszembe, mert en is Cambridge-ben vegeztem, igaz a nevado egyetemen, de az ember lassan megtanulta milyen intezmenyek vannak a kornyeken, mint pl. ARU, CRC, stb.)

Sok sikert!

2011. nov. 24. 01:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem gondolom azt, hogy ingyen csinálhatnám. Azért érdekel ez a dolog, mert lehetséges hogy másik szakma esetleg jobb lenne kint vagy valami miatt sor kerülne a tanulásra. Köszönöm a hasznos választ!
2011. nov. 24. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!