Jelentkezik /esetleg gondolkodik/valaki, hogy a következő felvételi időszakban a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetem orvosi/fogorvosi karára jelentkezik Magyarországról?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából a Marosvásárhelyi egyetem fogorvosi kara számomra csak egy "B" terv (bár amiket írtál inkább csak volt...)
ha Magyarországi egyetemre nem vennének fel .
Igen én is hallottam ,hogy a gyakorlat románul zajlik ,viszont erről még nem hallottam ,hogy ilyen nagy a megkülönböztetés ,és román nyelvvizsgát kell tenni!?
pár hónapja kezdtem utána érdeklődni ,az ottani felvételi rendszernek amiről mostanra elég sok információt gyűjtöttem össze ,viszont a negatív dolgokról eddig sok mindent nem hallottam ,persze azt igen ,hogy vagy bevezetik a teljes magyar nyelvű oktatást /illetve eltörlik azt...ahogy te is írtad valószínűbb az utóbbi !
Megkérdezhetem ,hogy melyik országban tanulsz most ? és hogy hogy nem Mo-on? Fogorvosira vagy Ált.o -ra jársz?
Lassan már három éve ,hogy érettségiztem ,akkor nem vettek fel a fogorvosira ,így elkezdtem a fogtechnikát (olyat nem akartam ,hogy halasztók egy évet és nem tanulók semmit ,és ha már elkezdtem a fogtechnikát be is fejezem ,elég sok fogorvost megismertem ez által és mindeni szerint ez csak hasznomra válik..) tavaly kémiából ,idén bioszból érettségizem újból ,remélem felvesznek ezek után ...
Németül elég jól beszélek (életem első hat évét Ausztriában éltem le:)na jó ez nem érdekel senkit..szóval utána nézek a bécsinek is...ha lehet még egy kérdésem Németországban ,hogy működik a felvételi rendszer ? Gondolom így még nehezebb,hogy németül zajlik az oktatás ?
teljes mértékben egyet értek ezen kifejezéseddel" mint a maffia olyan rendszer alakult ki sajnos Magyarorszagon",ezt látóm magam körül -Nyugat -Magyarországon ahol most élek ,ez a való igazság -kis városunkban most nyílik kb a 10dik kb 10 székes ,magán praxis ,de a nagyobb rendelőkön kívül akad még nem kevés kisebb...külföldi betegek jönnek ,helyesbítve hozzák őket ,viszont a minőségben nem azt kapják ami elvárható lenne ,hiába a fejlett technika ..a rossz hír pedig gyorsan terjed sajnos.
természetesen akad-bár számuk elég kevés ,aki tényleg nem csak arra törekszik,hogy minél jobban megszedje a zsebét -hanem amit csinál jó is legyen .
állami rendelőben manapság már senki nem akar dolgozni ,nevetséges az az összeg amit kapnak ,ha jól tudom kb 150000ft ,amiből az asszisztenciát ,az anyagokat ,takarítást is "ki kell kalkulálni" ami nem egyszerű feladat ,ebből megélni lehetetlen ,akiket én is ismerek orvosokat ,és vállaltak körzetet ,mellet van saját praxisuk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!