Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan hozhatnám fel magam...

Hogyan hozhatnám fel magam angolból? ötleteket, tippeket várok! (? )

Figyelt kérdés

Első idegen nyelvként tanultam az angolt, decemberben leszek 17, mégis siralmas a nyelvtudásom, pedig mindig jó tanuló voltam. Ez részben betudható annak, hogy az iskolában megutáltatták velem a nyelvet. (képzelhetitek, mikor egy olyan tanár tanított, akitől az osztály fele jobban tudott angolul!!! nem vicc, nem volt még nyelvvizsgája sem, de egy kicsi faluban jártam ált. iskolába, és más tanár meg nem volt...)

Szóval siralmas a helyzet, mivel nemsokára érettségi, illetve a középsuli, ahova járok, egy nagyon kemény angoltanárt vett fel és én elvagyok vesze órán, mivel hiányoznak az alapok. Még az angol ábc-t sem tanultuk... Mégis úgy érzem, most elkapott a vágy a tanulás iránt. Angol filmeket igyekszem nézni angol felirattal, angol könyveket olvasni. Valamikor a közeljövőben szeretnék kimenni külföldre (főleg Anglia), ahol megpróbálnék suliba járni és intenzíven megnyomni az angolt. Sikerül elérnem egy jó szintet, mire kijutok (ha kijutok...), ha napi szinten tanulok szavakat, napi szinten igyekszem olvasni angolul, filmeket nézni angolul és közben egy nagyon jó különtanárhoz eljárnék, aki foglalkozna velem? Illetve külföldön sikerülne magas szintre felhozni magam, ha ott is folyamatosan tanulnék? (szavak, nyelvtan, szigorúan angol könyvek és filmek)

Egy kétségbeesett lány.

2011. okt. 20. 13:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
ne értsd félre, a kedves jelzőt nem undokságól tettem az "utolsó" elé, csupán megszólításnak használtam. És igen, részben neked is igazat adok, és részben annak is, hogy egy tanár is nagyon fontos, mivel (főleg első alkalommal) ő szeretteti meg az adott tárgyat a diákkal. :) Hát a matekról ne beszéljünk, az egy külön misét megér. :D (mondjuk abból jó vagyok, bár a tanár szeret meglepni minket csudiszép érettségi példákkal egy-egy témazárónál. )
2011. okt. 20. 18:33
 12/13 anonim ***** válasza:

Jól van, akkor örülök, hogy nem haragszol. Ja a kedves vagyok. :)

Amúgy a másik meg az, mert írod, hogy a tanár megszerettetheti a tárgyat, hogy önmagáért próbáld szeretni pl az angolt. És eleve a tanulást. És ne hagyd, hogy elvegyék a kedved. Én erősen autodidakta típus vagyok, ezért írom ezeket, segíteni szeretnék.

2011. okt. 20. 18:38
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2011. okt. 20. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!