Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi legyen a célom, ami éltet...

Mi legyen a célom, ami éltet és reális is?

Figyelt kérdés

21 vagyok mozgássérült, Szlovákiában lakok, most érettségiztem, szerettem volna tovább tanulni bármilyen irányba Magyarországon (az érettségit is ott szereztem és csak a magyar nyelvet beszélem) de nem vagyok elég önálló. Olyan sulit nem találtunk ahol ellátás ( fürdetés cipőhúzás stb.)van a koliban,és akadálymentes a suli, és még közel is van (Miskolc környékén.) Így most itthon ülök, munkát sem tudok vállalni szintén a nyelv hiánya miatt,(életem háromnegyedét, magyarországi bentlakásos iskolában, óvodában éltem le) és baráti köröm sincs a faluba,részben emiatt, részben mert a korombeliek " túlságosan tudnak élni" hozzám képest, más gondjaik vannak. A szlovák nyelv taszít, a magyarokhoz való viszonyuk még inkább. A környéken nagyon kevesen beszélik a nyelvet, mindenki csak töri, így ha akarnám se tudnám megtanulni, és nyelvérzékem sincs. Nincs célom amit eléggé vonzónak és elérhetőnek látok, hogy éltessen.

Ha valaki mondd valami reálisat megköszönöm.

2011. okt. 18. 21:23
 1/1 Nagyfater ***** válasza:

Azt gondolom, mindenek előtt egy közösséget kell találnod, mert egyedül vagy, még ha családban is élsz. Az interneten kutasd fel azokat a fórumokat, ahol a tiedhez hasonló problémákkal küzdenek, és ott olyanoktól fogsz tanácsot kapni, akik "belülről" élik meg azt, amit te. És nagy eséllyel nem csak tanácsokat kapsz, hanem barátokra is találsz. Nézz körül például a www.index.hu-n, ott nagyon sok, életvitellel kapcsolatos fórumot találsz.

Ezen kívül gondolj bele, hogy van valami, amit fiatalon lehet igazán eredményesen tenni, függetlenül a fizikai állapottól: a TANULÁS! Biztosan van valami, ami nagyon érdekel, amit érdekesnek, hozzád közel állónak tartasz. Legyen az bármi, ásd bele magad, szerezz szakirodalmat nyomtatásban és a neten, tanulj, és legyél profi azon a területen. Addig is, amíg ezt eléred, értelmesen töltöd az idődet - mert a tanulás sohasem fölösleges! -, később pedig bekapcsolódhatsz egy szakmai körbe, és attól kezdve kinyílhat előtted a világ.

Neked van egy rendkívül pozitív vonásod: nem zuhansz magadba, hanem tenni akarsz valamit. Már csak ezért is biztos, hogy sikerülni fog. Szívből kívánok sok sikert hozzá!

2011. okt. 23. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!