Amerikai oktatási rendszer! Mi a véleményed róla?
Szerintem SOKKAL jobb, mint a magyar, mivel nem terhelnek le fölöslegesen mindenféle dologgal, amire úgysem lesz sosem szükséged. Pl a matekot is csak addig veszik, amíg szükséges, aki meg többet szeretne tanulni, annak is van erre módja! Kémiát, fizikát sem tanulnak mindig, mivel pl egy színésznek készülő embernek erre semmi szüksége. És milyen igaz! A diákokat nem tartják akkora lelki, diktatórikus terrorban mint itthon, milyen meglepő, hogy a könnyebb légkör meghozza a gyümölcsét a dolognak! A diákok ott nem annyira leterheltek innentől fogva több lehetőség adódik pl a sportra, mert ott ezt komolyan veszik.
Mi a véleményed?
Wow, ahogy mondani szokas "I'm impressed" -nem gondolnam, hogy atlag 12 emberbol akarcsak egynek van fogalma arrol, hogy egyaltalan mi az a Vermont. Kentrucky meg evidencia, sult csirke, ugye :D
Mindig jot rohogok egyebent, hogy Mo.-on mindenki verig van sertve, hogy senkinek a vilagon elkepzelese sincs pl. a magyar tortenelemrol. Nade, az atlag magyar mit tud mondjuka MO.-nal icikepiciket fontosabb Brit, Francia, vagy Nemet tortenelemrol? Valami forradalom, meg vilaghaboru, es ennyi, vagy eppen ennyi se. De a kornyezo orszagok tortenelmerol se tud semmit senki, peig szamos helyen imadjak a magyar tortenelemet...kicsit atalakitva talalni...
Szerintem jó az amerikai oktatás, teljesen egyet értek a kérdezővel! A kötelező tantárgyak mellet a diákok választhatnak saját maguk tárgyakat, ami nagyon jó, hiszen azt tanulhatják, ami érdekli őket! Van egy amerikai barátnőm, és tőle tudom, hogy milyen. Gimiben például van online kereskedelemtan! A dolgozatokat időben bejelentik és folyamatosan arra ösztönzik a diákokat, hogy kérdezzenek. Kezdettől fogva önállóságra vannak nevelve. A tanárokkal sincs távolságtartás. Rengeteg tanórán kívüli elfoglaltságra van lehetőségük. a trimeszterek kezdetekor egy iskolai tanácsadóhoz fordulhatnak a diákok. Szívesebben járnék ott iskolába.
p.s.: nagyon későn válaszoltam, de most ástam be magam a témába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!