Ha Erasmus ösztöndíjjal megyek külföldre egy félévre, mindenképpen buktam azt a félévet/csúszok?
Tudom, ezt a suliban kell megérdeklődnöm, majd be is megyek ha elkezdődött a tanév, de hátha tudja valaki.
Ha én egy szemesztert külföldön szeretnék tölteni Erasmus-ösztöndíjjal, akkor a hazai egyetemen azt a félévet halasztanom kell, vagy meg lehet úgy csinálni, hogy pl. csak előadásokat veszek fel (amik nem látogatáskötelesek), és hazaérve januárban levizsgázom belőlük?
Az a helyzet hogy nem akarok csúszni, szóval 6 félév alatt be akarom fejezni az alapszakot, ez lehetséges úgy, hogy a 6 félévből egy elmegy az Erasmusra?
Csak akkor mehetsz Erasmusra, ha aktív féléved van itthon.
Neccesen, de kivitelezhető, hogy befejezd 6 félév alatt. Van rá precedens. De nagy átlagban inkább csúsznak az emberek, mert elég nehéz úgy megcsinálnod a vizsgákat, ha egész félévben fogalmad sem volt a dolgokról. Persze ez is szakfüggő.
Kedves Kérdező!
Ahhoz, hogy valaki Erasmusszal fél évet külföldön töltsön, mindenképpen be kell iratkoznia az itthoni egyetemén. Akkor sem kell csúsznia, ha kiutazik, ugyanis az Erasmus ösztöndíj esetén a külföldön teljesített kurzusokat az itthoni iskola is elfogadja. Úgy tudsz biztosra menni, ha a tantárgyak itthoni tanáraival előzetesen megbeszéled, hogy mely kurzusokat szeretnéd felvenni, és később elfogadtatni. Ezután érdemes megkötni a tanulmányi szerződést. De keresd meg az intézményi koordinátorod, aki tud segíteni a folyamatban.
Sok sikert!
Dányi Andrea
Tempus Közalapítvány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!