Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Angliában élő vagy tanuló...

Angliában élő vagy tanuló felhasználók! Segítene nekem valaki?

Figyelt kérdés

Én egy nagyon ambíciózus 17 éves lány vagyok. Azt fontolgatom, hogy az érettségim megszerzése után Angliába szeretnék menni egyetemre. Olvastam a témával kapcsolatban sokféle dolgot, hogy nincs tandíj, hanem majd talán a fizetésemből kell visszafizetni ... Nem is tudom. Az érdekelne, hogy mekkora eséllyel pályázhatok egy angol egyetem elvégzésére? Mit kellene tennem? Megérné? És még rengeteg kérdésem van...ha valaki úgy gondolja, tudna és szeretne nekem segíteni, szívesen felvenném vele a kapcsolatot MSN-en vagy e-mailen keresztül.

Előre is köszönöm:)

2009. ápr. 16. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:

De nem mindegy mekkora összegeket fognak levonni a fizetésedből.. Németországban is utólag "fizetsz" és gondolom még több országban működik így a dolog. Olyat is hallottam már, hogy a német tandíj sokkal kevesebb, mint a magyar. Nem tudom, én itthon tanultam és csak rövid ideig éltem Angliában, majd Németországban, de már újra itthon vagyok.

Biztos nagy dolog a londoni egyetemen végezni, de szerintem ha valami jó szakot végzel az ELTE-n vagy a szegedi egyetemen, kis túlzással ugyanott lennél. Nem attól lesz jó munkád és sok pénzed, hogy külföldön tanulsz. Ha itthon szép eredménnyel végzel, van használható nyelvtudásod, érvényesülhetsz a nagyvilágban! :)

tapasztalat :)

2009. ápr. 16. 22:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Azt javaslom, hogy azt gondold át, hogy hol szeretnél élni, ugyanis Magyarországon nem preferálják a külföldi diplomákat. Egyébként ez tényleg úgy működik, hogy levonják később a fizetésedből. Én ismertem olyat, aki így ment ki tanulni. Egy nyelvi tesztet kellett megírnia, tehát angol tesztet, semmi mást. Csak az alapképzést (undergraduate) finanszírozzák, mesterképzés már valszeg saját zsebből menne. Szóval érdemes időben megfontolni. Ugyanolyan eséllyel pályázol, mint más, ha már megvan az érettségid. Akkor nem éri meg, ha Mo-n akarsz élni hosszú távon, mert akkor nem biztos, hogy jó állást fogsz kapni. Bár ez a szaktól is függ.
2009. ápr. 19. 07:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy a jövőben szinte biztos, hogy nem szeretnék Magyarországon élni, de pontosan még nem tudom, melyik ország lesz az otthonom felnőtt koromba.
2009. ápr. 19. 10:20
 4/7 anonim válasza:
100%
En Angliaba jarok egyetemre,pontosabban a Coventry Universityre. Szerintem hulyeseg hogy otthon nem mesz semmivel a kulfoldi diplomaddal, akkor a nagy cegeknek miert mind kulfoldi vezetoje van? Na mind1...a nyelvet amit otthon megtanulsz fele annyira se tudod megtanulni otthon mint itt.Tapasztalat! Mindenkeppen megeri kijonni, sokkal jobb az oktatasi rendszer, csak az en egyetemen van annyi szak mint egesz magyarorszagon. Es nagyon sok fele szak van. En Health & Lifestyle Managementet tanulok, nagyon erdekes szak.A tanarok nem szivoznak ugy mint otthon. A bejutasrol: kell egy jo magyar erettsegi, ha lehet legyen benne emelt szint de a legjobb ha emailt irsz az egyetemnek es ok megmondjak elore h mi kell. Kell egy angol nyelvizsga de nem az amit otthon csinalnak sokan(Rigo utca, ECL) hanem IELTS vagy Cambridge. Szoval az egyetem elore megmondja h mi a feltetel, es jelentkezeskor majd felajanlja a helyet feltetelesen. bovebben: www.ucas.com a tandij 3000 font egy evre, amit az angol allam kifizet es csak akkor kell elkezdened visszatorleszteni ha evi jovedelmed a diploma megszerzese utan eleri a 15000 fontot. Vannak kulonbozo tamogatasok meg megelhetesre, es en pl kaptam 2000 fontot az egyetemtol csak azert mert jo lett az erettsegim (4.4 atlag). Ha lenne meg kerdesed irj es megadom az msn cimem. Segithetek jelentkezesbe egyetem keresesbe meg minden. Ja es nekem van itt egy magyar bnom o is idejar ugyanez a velemenye. Szerintem jo itt nagyon.
2009. máj. 1. 22:44
 5/7 anonim ***** válasza:
22:44: az en 2 amerikai diplomammal nem tudtam dolgozni, mert hogy a sulit nem ismerik, ha kulfoldi, akarhonnan johettel volna, szoval a vegen mar angolt kellett tanitanom, pedig semmi koze a diplomaimhoz. Persze, hogy lehet kapni munkat kulfoldi diplomaval, ha nagyon jol beszelsz nyelveket, ha van munkatapasztalatod vagy ha nincs mas. Szerintem van elonye es hatranya is. Van, akinek bejon, van, akinek nem.
2009. máj. 2. 03:57
 6/7 anonim válasza:
0%
Mivel mar Bolognai rencer van otthon is, ugyanazt a kepzest (Bsc-t) kapja egesz europaban, pont ez a lenyege h akarhol el lehessen vele helyezkedni, es ha valamikor ugy gondolja barmely masik orszagba be tudja fejezni az iskolat. es nem is biztos, hogy haza akar majd menni....akkor meg biztos hogy nagyobb a lehetosege itt. 22:44-es
2009. máj. 2. 14:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

En jelenleg az Edinburgh-i egyetemnek vagyok a hallgatoja, jovore pedig a University College Londonba fogok jarni tehat valamennyi ralatasom van a felveteli kerdesekkel kapcsolatba. Otthon soha nem jartam egyetemre mivel az alapkepzest Hollandiaban az Amszterdami egyetemen vegeztem, de hugom a Corvinusra jar tehat van valamilyen osszhasonlitas alapom.

Tehat, hogy a kerdeseidre valaszoljak:

1. Mekkora eselyed van bekerulni es elvegezni?

Ez sok mindentol fugg: Hova szeretnel bekerulni? Nagy Britaniaban tobb mint 100 egyetem van. Ezek kozul sok kituno (nem csak az Oxford es Cambridge) azonban van sok amely inkabb a foiskolhoz hasonlo kepzest ad. A jobb egyetemek a teljesseg igenye nelkul: Cambridge, Oxford, Bristol, Durham, Warwick, Edinburgh, St Andrews, Manchester, University College London, King's College London, Imperial College London, London School of Economics, Bath, es York (biztosan kihagytam meg nehany kivalo egyetemet). Ezekbe az egyetemekben nehezebb bekerulni de nem lehetetlen.

Mikor jelentkezel mindig gondolj arra hogy nem csak a legjobbat, de a legjobb 1000-3000 jelentkezot veszik fel. Az hogy magyar vagy nem hatrany (sot neha elonyos is mivel az egyetemek szeretnek a nemzetkozisegukkel felvagni). Legyenek jo jegyeid, mindegy milyen tudast takarnak; a helyzet az hogy az egyetemek csak a jo tanulokat veszik fel (penz onmagaban nem eleg). Nem kell kitunonek lenned (legalabbis nem minden szakhoz) de a kozepmezony szerintem nem eleg. Csinald meg az angol nyelv vizsgat. A TOEFL-t ajanlom, mert a legkonnyebb (mar ha tudsz angolul), es a legkevesebb kockazatnak vagy kiteve hogy barmilyen diszkriminacio, vagy varatlan kerdesek stb tortenjen (kb $150 de a google biztosan jobban tudja, gepelni ha nem tudsz gyorsan, akkor gyorsan tanulj meg (kb 2 het)). Irj egy kb fel vagy egy oldalas jo motivacios levelet (fontos). Fogalmazz tomoren, mutasd be magad hatarozottan. Ha tobb nyelven beszelsz, vagy jol bansz a komputerekkel finoman epitsd be a mondatok koze es mond el hogy tenylegesen miert szeretnel Nagy Britaniaban tanulni. Keress egy tanart aki tud rolad nagyon pozitivan irni (es hajlando is) mivel Nagy Britania a referenciak orszaga. Ha nem ertesz valamit batran kerdezz, a britek nagyon nyitottak, es segito keszek informacio teren.

2. Hogy megeri-e itt tanulni?

Oszinten meg szemelyesen erre nehez valaszolni. De, en azt latom, hogy nemzetkozileg elismert egyetemekkel konnyebb boldogulni. A jobb brit egyetemekkel meg Amerikaban is lehet jo allast talalni (pl Clinton es Kennedy is Nagy Britaniaban tanult), es az osszes felso oktatasi intezmeny megnyilik elotted ha netan kesobb MSc, Mphil, MA, vagy Ph.D (Mester es Doktori) szeretnel vegezni. Tobb volt evfolyam tarsam, vagy hallgato tarsam dolgozik, nagy cegeknek (Rolls Royce, Boston Consulting Group, Loreal), vagy az allamnak mint tanacsado (Belgium, Del-Korea, Mexico), vagy PhD-t csinal a Chicago-i, British Columbia, Stamford egyetemen. Ez nem jelenti azt hogy ha nem vesznek fel a Cambridge akkor nem fogsz boldogulni, de szerintem igy (marmint jo egyetemmel) biztosabb es konnyebb (legalabbis az elejen).

Ha szeretned akkor szivesen valaszolok barmilyen egyebb egyetemekkel kapcsolatos kerdeseidre. Az MSN cimem: akoskiss1984@hotmail.com. Ha felveszed a nevemet akkor ird be uzenetnek hogy Brit egyetem vagy vlami ilyesmit mivel akit nem ismerek altalaban automatikusan blokkolni szoktam.

2009. máj. 7. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!