Írna az akinek van gazdálkodási és menedzsment diplomája?
Szia!
Én a Corvinuson tanulok gazdálkodási és menedzsment alapszakon, vagyis már csak a szakmai gyakorlat van hátra.
Elhelyezkedni el lehet, de inkább csak a papír miatt, hogy elvégeztél egy alapszakot. Leginkább a látóteredet bővíti, de nem veszed sok gyakorlati hasznát. Igazából sztem mester nélkül nem sokat ér.
Akkor már inkább valami célzottabb dolog, mondjuk marketing, pénzügy ilyesmik.
Ja és az egészben az a kedvencem, hogy 3 éven keresztül "felsővezetőt képeznek belőled", ergó olyan dolgokat tanítanak amik a vezetéshez jól jönnek majd. Na most van 1-2 karrierista ismerősöm, és ők is kb 3 év után jutottak el oda, hogy beosztottjaik legyenek, addig meg elfelejtesz mindent :).
Bocsi, hogy hosszú lett, a lényeg, hogy ha csak alap diplomát akarsz akkor válassz valami speciálisabbat, ha meg mesterre is akarsz menni, akkor jó lehet, viszont már az alapképzés során kezdj el elmélyülni 1-1 területben, hogy tudj normális mestert választani.
Ha érdekel a marketing akkor sztem alapszakon sokkal többet ér. Igazából ha nagyon le akarod szűkiteni akkor a cégek a következő területekhez értőket keresik gazdasági területen: marketing, pénzügy, számvitel, logisztika, IT (gazdaságinformatikus), kontrolling, hr.
Ezekről mind tanulsz gazdálkodási és menedzsmenten, viszont egyikben sem mélyülsz el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!