Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Cserediák program. Ha voltatok...

Cserediák program. Ha voltatok, mi a tapasztalat?

Figyelt kérdés
gondolkozom rajta már egy ideje de nem tudom hogyan fogjak hozzá, és ha igen megérné e...
2009. ápr. 2. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Svedorszagban az YFU-val, 1 ev, imadtam. Megeri, de nem olcso.
2009. ápr. 3. 10:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Erasmussal, NEw Orleans-ban, szintén az egyik legjobb félévem volt, és nekünk ugyan biztosítottak egy 4 órás munkát ami a szakmánkba vág és némi ösztöndíjat, de egyáltalán nem volt olcsó, sőt könnyű sem, mikor én feküdtem édesanyám itthon kelt. Furi volt hogy két havonta látom a családomat, hogy megtanultam a gyakorlatban mit hogyan csinálnak majd visszajöttem, csúsztam egy félévet az egyetemen, és néha a gyakorlati tapasztalat miatt a fejemet vertem a falba az előadókat hallgatva. Összességében megérte, de nem mennék ki megint, messze van , sok idő, drága és igazából csak világot látsz,de olyan hűde nagy hasznod soha nem lesz belőle. MÉg talán a nyelvtanulást említhetném. DE mikor kimentem volt egy Telc-es középfokúm angolból, nyilván kint szinte csak angolul beszéltem fél évig, majd hazajöttem kicsit rákészültem és megcsináltam a Rigó utca felsőfokát és a szakmaimat.
2009. ápr. 3. 18:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen megéri, élj a lehetőséggel! Én az őszi félévet töltöttem Svédországban Erasmus programmal. Nem akartam tengeren túlra menni, az nekem már nagyon messze van. Az eleje nem volt könnyű, hogy a szeretteim nincsenek a közelemben, de aztán belerázódik az ember és röpülnek a napok, már azt veszi észre az ember, hogy alig ment el máris jön haza. Nyelvtanulás és önállósodás szempontjából mindenképp hasznos, és általában ezen csereprogramok célja nem a magas szintű szakmai tudás megszerzése, hanem a nyelvtanulás, látókör szélesítés, multikulturális tapasztalatok szerzése, kapcsolatépítés, ami nagyon-nagyon fontos. Ha elvégzed a főiskolát/egyetemet, nagy az esélye h egy multinál fogsz dolgozni és a CV-dben is jól mutat, ha látják h külföldi ösztöndíjat kaptál.

Svédország nem olcsó, kb 1,5-2szer drágább mint itthon (az alkohol többel, de annak szigorú szabályozásáról már biztos hallottál), az ösztöndíj kb. havi 200-300 euró, ami nagyjából fedezi a kollégiumi szoba bérleti díját. A havi megélhetési költség ezen felül kb 2-4000 svéd korona, 1 korona kb 26 Ft.

2009. ápr. 15. 13:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Én úgy volt, h megyek Sidmouth-ba (United Kingdom) 2-3 hétre egy international language-school-ba, de ez sem lett volna olyan nagyon olcsó.

De kiderült, h idén augusztusba mehetek Oroszországba (ez viszont egy jutalom, mert magamtól tanulok oroszul) nagyon kedvező áron (20.000 Ft). Ez sajnos csak azokra vonatkozik, akik Tatabányára járnak középiskolába. Én a KERI-ből megyek.

Jövőre pedig az oroszok töltenek el itt Magyarországok 2 hetet.

Szerintem ez is jó buli lesz.

Szoval -ha angolos vagy- én Sidmouth-t ajánlom, mert sok jót hallottam róla, az angoltanárom volt kint (asszem 1 hónapot).

International Language-School, Sidmouth: [link]

Egy tök jó videót is tart. az oldal. ;)

2009. máj. 5. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!