Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Kárpátaljai milyen hiányszakmá...

Kárpátaljai milyen hiányszakmákat találhatok?

Figyelt kérdés
heló.egy kárpátaljai srác vagyok.Jövőre teszek felsőfokú érettségit kémiábó bioszból,meg matekből.az érdekelne,h mien hiányszakmákat találhatok,ami ehhez szükséges,magyarul az érdekelne,h meik egyetemre menjek,mien szakra.......pls segítsetek.ha lehet az ungvári nemzeti egyetemmel kapcsolatos tanfolyamok érdekelnének
2011. jún. 8. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én kárpátaljai vagyok (Ungváron születtem) de jelenleg Kijevben tanulok a Tarasz Sevcsenko Nemz.Egyetemen molekuláris biológiát.

Ungváron van természettudományi (biosz-kémia) és orvosi szak is, viszont CSAK ukrán nyelven oktatják azokat.

Jól választottál, ugyanis bármelyik szakmával ezek közül nagyon jól tudsz járni. Ha orvosnak szeretnél tanulni, akkor mindenképp Odesszát vagy Kijevet ajánlom, máshol nem nagyon van elfogadható színvonalú orvosi képzés Ukrajnában.

Ha kutatni akarsz, akkor mindenképp gyere Kijevbe! Végezd el itt az egyetemet, azután már megkezdheted a kutató pályádat szerte a világban. Nagyon sok kapcsolata van A T.S Egyetemnek kazahsztáni, oroszországi, magyarországi, amerikai egyetemekkel. Ez a legfontosabb, és máshol ilyen nincsen.

Nekem még 2 év van hátra az egyetemi diplomám megszerzéséig, utána azonnal kapok állást az itteni őssejtkutató magánklinika kutatási-fejlesztési osztályán, elég jó havi bérért (4500 USD/hó).

Ha van még kérdésed, tedd fel bátran!

u.i. : ugye tudsz ukránul és oroszul ?

2011. jún. 8. 21:35
 2/7 A kérdező kommentje:
hát épp ez az.az ukrán még csak-csak töröm,de az orosz.annyit tudok,hogy hogy só meg cukor :( én igazából gyóyszerészetit gondoltam,de ha már orvosinál tartunk,akkor el lehet azt valahogy intéznem,hogy egy-két év után komolyabb egyetemre átkerüljek?
2011. jún. 9. 20:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Csak rajtad - azaz a felvételi eredményeiden múlik.
2011. jún. 9. 21:47
 4/7 anonim ***** válasza:
ja és ukrán/orosz nyelvtudás nélkül ne gondolkodj ukrajnai egyetemen..
2011. jún. 9. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért nem jössz Magyarországra? Mivel Magyarország EU tag, sokkal több lehetőséged lenne különböző ösztöndíjakra, akár pénzbeli, akár külföldi szemeszterre. Ilyen érettségikkel nem is nehéz bejutni az egyetemre, a természettudományos szakoknál általában nagyon alacsonyak a ponthatárok. Az élet sem túl drága, a kollégiumot havi max 15 ezer forintból megúsznád.
2011. jún. 12. 20:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Sztem is jöhetnél Mo-ra. A debreceni egyetemen is elég jó az orvosi/gyógyszerész képzés ha nem akarsz Budapestig eljönni.
2011. aug. 16. 19:54
 7/7 anonim ***** válasza:

A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-08 21:35

4500 USD/hó? ez komoly?? kezdő fizetésként? én most azonnal elmegyek biológusnak ha ez igaz =DDD

2011. aug. 16. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!