Kárpátaljai milyen hiányszakmákat találhatok?
Szia. Én kárpátaljai vagyok (Ungváron születtem) de jelenleg Kijevben tanulok a Tarasz Sevcsenko Nemz.Egyetemen molekuláris biológiát.
Ungváron van természettudományi (biosz-kémia) és orvosi szak is, viszont CSAK ukrán nyelven oktatják azokat.
Jól választottál, ugyanis bármelyik szakmával ezek közül nagyon jól tudsz járni. Ha orvosnak szeretnél tanulni, akkor mindenképp Odesszát vagy Kijevet ajánlom, máshol nem nagyon van elfogadható színvonalú orvosi képzés Ukrajnában.
Ha kutatni akarsz, akkor mindenképp gyere Kijevbe! Végezd el itt az egyetemet, azután már megkezdheted a kutató pályádat szerte a világban. Nagyon sok kapcsolata van A T.S Egyetemnek kazahsztáni, oroszországi, magyarországi, amerikai egyetemekkel. Ez a legfontosabb, és máshol ilyen nincsen.
Nekem még 2 év van hátra az egyetemi diplomám megszerzéséig, utána azonnal kapok állást az itteni őssejtkutató magánklinika kutatási-fejlesztési osztályán, elég jó havi bérért (4500 USD/hó).
Ha van még kérdésed, tedd fel bátran!
u.i. : ugye tudsz ukránul és oroszul ?
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 06-08 21:35
4500 USD/hó? ez komoly?? kezdő fizetésként? én most azonnal elmegyek biológusnak ha ez igaz =DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!